Un organism puternic va lupta cu vremea de afară şi cu senzaţia de nostalgie din zilele mohorâte. Cu multe vitamine, minerale, antioxidanţi şi fitonutrienţi, vom reuşi să ne păstrăm atât sănătatea, cât şi vitalitatea
Peştele gras, untul, nucile şi seminţele de in sunt alimente esenţiale în zilele friguroase.
Deşi este vremea preparatelor din carne de porc, este necesar să ne reamintim că acestea sunt foarte bogate în calorii. Le putem consuma, dar nu în exces. Alternativa sănătoasă va fi întotdeauna peştele: macrou, hering, sardine la conserva în care găsim vitamina D, calciu, fosfor şi Omega 3, de care avem nevoie în special iarna.
O felie de paine integrală la toaster, frecată cu usturoi, pe care întindem puţin unt natural Tip A sau Tip B, este o gustare excelentă. Un sandwich dulce poate fi preparat uşor din pâine, unt şi magiun fără conservanţi. Miezul de nucă este o sursă bogată de energie şi mai ales de vitamine esenţiale organismului. Este indicat să consumi patru sau cinci nuci româneşti. Seminţele de in se pot măcina şi pune în mâncăruri. Conţin Omega3, au fibre şi protejează ficatul împotriva grăsimilor.