Antena Căutare

Alimentele ce ne “ţin de cald” în zilele geroase

Un organism puternic va lupta cu vremea de afară şi cu senzaţia de nostalgie din zilele mohorâte. Cu multe vitamine, minerale, antioxidanţi şi fitonutrienţi, vom reuşi să ne păstrăm atât sănătatea, cât şi vitalitatea

| www.ifood.tv

Un organism puternic va lupta cu vremea de afară şi cu senzaţia de nostalgie din zilele mohorâte. Cu multe vitamine, minerale, antioxidanţi şi fitonutrienţi, vom reuşi să ne păstrăm atât sănătatea, cât şi vitalitatea

Peştele gras, untul, nucile şi seminţele de in sunt alimente esenţiale în zilele friguroase.
Deşi este vremea preparatelor din carne de porc, este necesar să ne reamintim că acestea sunt foarte bogate în calorii. Le putem consuma, dar nu în exces. Alternativa sănătoasă va fi întotdeauna peştele: macrou, hering, sardine la conserva în care găsim vitamina D, calciu, fosfor şi Omega 3, de care avem nevoie în special iarna.

O felie de paine integrală la toaster, frecată cu usturoi, pe care întindem puţin unt natural Tip A sau Tip B, este o gustare excelentă. Un sandwich dulce poate fi preparat uşor din pâine, unt şi magiun fără conservanţi. Miezul de nucă este o sursă bogată de energie şi mai ales de vitamine esenţiale organismului. Este indicat să consumi patru sau cinci nuci româneşti. Seminţele de in se pot măcina şi pune în mâncăruri. Conţin Omega3, au fibre şi protejează ficatul împotriva grăsimilor.

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x