Studiul a evaluat riscul dezvoltarii cancerului pancreatic pentru consumatorii de sucuri care contin zahar, in randul a 60.000 de persoane din Singapore, pe o perioada de 14 ani.
Principala concluzie a studiului a fost ca persoanele care consuma mai mult de doua bauturi carbogazoase pe saptamana prezinta un risc dublu de a dezvolta aceasta afectiune fata de cele care beau mai putin de doua sucuri dulci saptamanal.
Un al doilea studiu, realizat de specialistii de la University of East Anglia, care s-a desfasurat pe o perioada de 16 ani si care la care au participat 25.000 de persoane, a aratat ca cei a caror dieta zilnica include o cantitate mai mare de zaharoza sunt de doua ori mai expusi riscului de a dezvolta cancer pancreatic.
Cercetatorii nu au aflat deocamdata care este cauza acestui fenomen, una dintre ipoteze fiind ca excesul de zaharoza provoaca aparitia cancerului pancreatic prin cresterea productiei de insulina (o substanta sintetizata de pancreas care are rolul de a scadea concentratia zaharului din sange, dupa fiecare masa).
Descoperirea a fost validata de un al treilea studiu, realizat pe 160.000 de persoane, in cadrul Universitatii din Hawaii, care a aratat ca un consum ridicat de fructoza si zaharoza duce la o crestere cu 35% a riscului aparitiei cancerului pancreatic.
sursa: euforia.tv
Vrei sa slabesti? Evita cele mai frecvente greseli!... Regimul alimentar la colecistita...