Calorii in, calorii out! Metoda CICO este cea mai bună pentru slăbit

Ideea de la baza dietei CiCo (Calories In, Calories Out) este că, dacă vrem să slăbim, trebuie să mâncăm mai puțin decât consumăm și presupune numărarea caloriilor​. Altfel spus, trebuie să existe un echilibru între energia ingerată și cea folosită.  

Ideea de la baza dietei CiCo (Calories In, Calories Out) este că, dacă vrem să slăbim, trebuie să mâncăm mai puțin decât consumăm și presupune numărarea caloriilor​. Altfel spus, trebuie să existe un echilibru între energia ingerată și cea folosită.

Din fericire, există multe aplicații care ne ajută să monitorizăm caloriile, cel puțin cu aproximație. Intervine și o parte mai complicată, și anume, faptul că toate caloriile sunt determinate de densitatea și compoziția de grăsimi, proteine sau carbohidrați, iar acești macronutrienți lucrează în mod diferit în corpul nostru.

Pare destul de ușor de pus în practică, însă, nutriționiștii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la o astfel de dietă, întrucât aceasta ignoră valoarea nutritivă a alimentelor. Deci, dacă vrei să fii în formă, dar să o faci într-un mod sănătos, nu este suficient să controlezi caloriile consumate și cele arse într-o zi, ci trebuie să ții cont și de valoarea nutritivă a alimentelor.

Cu alte cuvinte, toate caloriile sunt determinate de densitatea și compoziția de grăsimi, proteine sau carbohidrați, iar acești macronutrienți lucrează în mod diferit în corpul nostru.

Așadar, țineți cont de caloriile consumate într-o zi, dar nu ignorați nici nutrienții asimilați. Cel mai indicat este ca, atunci când ne dorim să ne schimbăm stilul de viață, să consultăm un nutriționist. El va ști care este cea mai bună opțiune pentru organismul nostru.

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri