Studiul a fost realizat pe bucăți de carne din supermarketuri din Singapore ce au fost ulterior infectate cu noul coronavirus și refrigerate la 4 grade Celsius ori congelate, la minus 20 de grade Celsius.
După 21 de zile, noul coronavirus era încă prezent în bucățile de carne de pui, porc ori pește, potrivit The Telegraph.
Unii cercetători spun că transmiterea noului coronavirus prin intermediul alimentelor nu este un subiect de mare îngrijorare, deoarece acesta se transmite mai degrabă prin aer.
Totuși, cercetătorii din spatele acestui nou studiu susțin că importul de alimente contaminate în regiuni fără multe cazuri de COVID-19 ar putea relansa epidemia de coronavirus.
„Trebuie să existe o explicație pentru relansarea epidemiei de coronavirus în regiuni unde părea că a dispărut. A reapărut recent în Vietnam, Noua Zeelandă și părți din China unde nu se mai înregistraseră cazuri, în ultimele câteva luni”, au spus aceștia.
Cercetătorii trag un semnal de alarmă pentru a sublinia importanța respectării măsurilor de siguranță în industria alimentară.
Atenționare de maximă importanță, de la OMS! Începând cu ce vârstă trebuie să poarte măști copiii. „Este nevoie, la fel ... Cum ne influențeaza alimentatia colesterolul și care sunt alimentele benefice în reducerea acestuia...