- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Medicul stomatolog Anca Vereanu a explicat ce înseamnă gingivita, cum se produce și ce este bine să face atunci când ne confruntăm cu o astfel de problemă. Întrebată de Simona Dragomir ce înseamnă gingivita și cum se manifestă, medicul a răspuns astfel:
Ce înseamnă afecțiunea gingivală?
Aflăm de la doctorul stomatolog Anca Vereanu faptul că gingivita este inflamația gingiei, iar aceasta ar putea fi evitată dacă urmăm sfaturile unui specialist.
„Afecțiunea gingivală sau gingivita, așa cum o cunoaște lumea, e o inflamație a gingiilor, care poate avea diferite cauze. Cum văd oamenii că au gingivită? Au gingia roșie, inflamată și care sângerează la atingere”, ne explică medicul stomatolog Anca Vereanu.
Ce alte probleme pot apărea in cauza gingivitei?
Dacă gingivita nu este tratată corespunzător, aceasta ar putea dezvolta și alte simptome și probleme, printre care amintim:
„Inflamația aceasta, gingivita, este dată de tartru în cele mai multe situații. Pacienții ar trebui să facă mai des cleaninguri, să meargă mai des la stomatolog pentru a îndepărta tartrul. Tartrul subgingival duce la gingivită. Din cauza unei gingivite acute se ajunge până la pierderea dinților. Inflamația crește, alimentele putrezesc și apare un miros neplăcut”, răspunde medicul stomatolog.
Ajută folosirea unei paste de dinți speciale?
Pasta de dinți Parodontax este cunoscută pentru proprietățile sale benefice și pentru cum ne protejează dantura din a dezvolta probleme medicale care pot fi greu de tratat în timp. Iată ce ne explică medicul stomatolog Anca Vereanu despre cum ar trebui să ne periem dinții și cât de des ar trebui să mergem la stomatolog.
„În general, primul gând e să meargă la stomatolog. Pe piață sunt multe produse bune, dar nu funcționează dacă tartrul nu e eliminat la detartraj, după acasă trebuie să folosești produse mai de nișă. Nu toate pastele de dinți fac bine. După ce stomatologul și-a făcut treaba, pacienții acasă pot folosi paste mai specializate. Utilizarea unei paste cu bicarbonat de sodiu poate ajuta, dar degeaba folosești dacă periajul nu este făcut corespunzător”, a explicat Anca Vereanu.