Antena Căutare

Ce se întâmplă în organismul bărbaților care consumă băuturi îndulcite. Concluzia unui studiu recent

Cercetătorii au analizat legătura dintre consumul de băuturi îndulcite și căderea părului la bărbați.

Ce se întâmplă în organismul bărbaților care consumă băuturi îndulcite. Concluzia unui studiu recent

Shutterstock

Ei au descoperit că această categorie de persoane consumau aproape dublu băuturile indulcite.

Citește și: Cum poate fi afectată sănătatea oamenilor care au pisici. Impactul neștiut pe care îl au felinele asupra stăpânilor

Ce se întâmplă în organismul bărbaților care consumă băuturi îndulcite. Concluzia unui studiu recent

Oamenii de știință au remarcat că descoperirea lor se bazează pe corelație, nu pe cauzalitate și că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a confirma mai bine legătura, scrie Medical News Today.

Alopecia androgenetică (MPHL) este cea mai comună formă de cădere a părului la bărbați, afectând aproximativ 30-50% dintre bărbați până la vârsta de 50 de ani. Studii recente sugerează că rata MPHL poate fi în creștere.

Un sondaj din China a arătat că afecțiunea a afectat 21,3% dintre bărbați în 2010 și 27,5% în 2021.

Cercetările arată că nutriția joacă un rol important în MPHL. Unele studii sugerează că metabolismul glucozei poate influența căderea părului.

Cercetări suplimentare privind legătura dintre MPHL și consumul de zahăr ar putea influența alegerile stilului de viață pentru bărbații cu risc de MPHL.

Citește și: Băuturi care afectează sănătatea inimii. Află de ce anume să te ferești, potrivit specialiștilor

Recent, cercetătorii de la Universitatea Tsinghua, Beijing, China, au analizat legătura dintre consumul de băuturi îndulcite și MPHL. Ei au descoperit că un consum mai mare se corelează cu un risc mai mare de apariție a MPHL.

Citește și: Care sunt simptomele și semnele infecțiilor respiratorii la copii. Ghidul a fost publicat de Ministerul Sănătății

„În mod tradițional, majoritatea medicilor sau chirurgilor înțeleg că nutrienții și dieta joacă un rol cheie în sănătatea generală și bunăstarea pacienților noștri.

Mișcarea fizică, evitarea produselor din tutun și a drogurilor, dar și o dietă echilibrată sunt esențiale pentru sănătatea și longevitatea pacientului nostru”, a explicat dr. Ken L. Williams Jr., chirurg și autorul cărții Hair Transplant 360 – Follicular Unit Extraction, care nu este implicat în studiu.

Cercetătorii au recrutat 1028 de studenți și profesori cu o vârstă medie de 27,8 ani din 31 de provincii din China.

Studiul a inclus mai multe băuturi îndulcite, cum ar fi: sucuri, alte băuturi fără alcool, energizante, pentru sportivi, ceai îndulcit, cafea îndulcită.

În general, 57,6% dintre participanți au raportat că suferă de MPHL. Cerceătorii au mai descoperit că bărbații cu MPHL aveau mai multe șanse să fie în vârstă, să fie fumători, să ducă o viață sedentară, să nu aibă un program de somn, să sufere de anxietate severă, să aibă un istoric familial de căderea părului, să aibă părul vopsit permanent sau decolorat.

Ei au mai descoperit că această categorie de oameni consumau mai multe alimente prăjite, zahăr și miere, dulciuri și înghețată și mai puține legume decât cei fără această afecțiune.

Persoanele cu MPHL consumau, de asemenea, o medie de 4,3 litri de băuturi îndulcite pe săptămână, comparativ cu doar 2,5 litri în rândul celor fără această afecțiune.

Oamenii de știință au găsit o asociere între consumul de băuturi îndulcite, tulburarea de anxietate și MPHL. Cercetătorii au remarcat că asocierea dintre consumul de băuturi cu zahăr și MPHL a rămas chiar și după îmbunătățirea inclusiv a factorilor socio-demografici, aportul alimentar și starea psihologică.

Dr. Zhao, autorul studiului, a remarcat că descoperirile lor sunt limitate deoarece s-au bazat pe date autoraportate, spre deosebire de diagnosticele clinice. De asemenea, a menționat că nu au adunat date privind consumul altor produse îndulcite și nu au putut distinge severitatea MPHL.

Cu toate acestea, el a adăugat că nu recomandă neapărat eliminarea tuturor băuturilor care conțin zahăr.

„Se încheie cu ideea că progresul bunului simț prevalează în chestiuni care implică sănătatea generală și nutriția. Recomand să aveți întotdeauna o dietă echilibrată și să consumați grupe de alimente sănătoase. Evitați produsele din tutun, drogurile și consumul excesiv de alcool”, a conchis el.

Cum poate fi afectată sănătatea oamenilor care au pisici. Impactul neștiut pe care îl au felinele asupra stăpânilor...
Horoscopul săptămânii 30 ianuarie – 5 februarie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 30 ianuarie – 5 februarie 2023 aduce vești bune pe plan profesional...
Horoscopul zilei de 31 ianuarie 2023. Taurii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 ianuarie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Ce spune culoarea părului tău despre tine. Tipul de personalitate pe care îl ai
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x