Cercetatorii au efectuat doua experimente: in primul experiment, celulele pancreatice au fost obtinute din celule imature de sperma, in timp ce in al doilea experiment celulele stem embrionare au fost transformate in parti complexe de tesut intestinal.
O echipa de cercetatori de la Georgetown University a lucrat cu celule stem de tipul spermatogonial, create in laborator, si le-au transformat in celule pancreatice, care produc insulina. In momentul in care au fost introduse in organismul unor soareci cu diabet, aceste celule au produs insulina, avand acelasi comportament ca celulele beta pe care organismul le-a distrus.
Ian Gallicano, care a condus studiul, a declarat ca barbatii ar putea sa-si foloseasca propriile celule atunci cand au nevoie de transplant si este posibil ca metoda sa poata fi folosita si de femei.
Echipa condusa de James Wells, de la Cincinnati Children's Hospital Medical Center, a transformat doua tipuri diferite de celule stem in tesut intestinal complex. In experiment s-au folosit atat celule stem embrionare, provenite de la oameni, cat si celule stem pluripotente induse.
Astfel, echipa a reusit sa transforme celulele in "organoide" - bucati de tesut intestinal. Aceste celule pot fi folosite in studierea bolilor intestinale.
Citeste si Intact News
Sursa foto: unn-edu.net
Sfaturi de Sarbatori de la antrenoarea lui Jennifer Aniston... VIDEO! Cum reglam colesterolul...