Cercetătorii au analizat în laborator sticlele de apă refolosite de către oameni. Rezultatul? Te va face să te gândeşti de două ori înainte să repeţi acest obicei!

 

O fiinţă umană poate trăi până la şapte zile fără apă. Însă, cu un corp compus în proporţie de 60% din apă şi având în vedere faptul că în jur de patru litri de apă sunt eliminaţi, zilnic, hidratarea este un element esenţial pentru o viaţă sănătoasă,aşa noi, în încercarea de a bea cantitatea de apă recomandată pentru consumul zilnic, facem tot ce putem, incluzând aici folosirea sticlelor de apă.

 Acum cercetătorii vin cu o descoperire, există un pericol când vine vorba despre recipientul din care oamenii beau apă. Cei mai mulţi dintre noi, cumpărăm o sticlă de apă şi apoi o refolosim. Este un lucru bun pentru mediul înconjurător, însă nu şi pentru sănătate. Specialiştii compară consumul de apă dintr-o sticlă refolosită cu momentul în care o persoană ar linge jucăria căţelului lor.

O echipă de cercetători a analizat în laborator sticlele de apă folosite de atleţi. Rezultatul? Specialiştii au găsit pe sticlele refolosite peste 300.000 de bacterii pe centimetru pătrat

sursa: gandul.info

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe