Sfat:
Reduce riscul de osteoporoza
Broccoli contine o cantitate substantiala de calciu si de vitamina C care au rolul de a ne intari oasele si dantura. Calciul asimilat din broccoli este indicat persoanelor care sufera de osteoporoza. Continutul de calciu din broccoli este considerat un echivalent al laptelui.
Distruge bacteria Helicobacter pylori
Broccoli contine o substanta denumita sulforafan, despre care cercetatorii au dovedit ca distruge bacteria Helicobacter Pylori. Consumand broccoli si muguri de broccoli constant avem sanse mari sa scapam de Helicobacter pylori, responsabila de ulcere de stomac, gastrite si chiar cancer de stomac. Intrucat prajelile fac rau stomacului, este evident ca beneficiem de broccoli doar daca il fierbem la aburi sau il consumam crud.
Intareste sistemul imunitar
Broccoli este un adevarat conglomerat de vitamine si minerale: vitaminele A, B2, C, acid folic, calciu, magneziu, fier, seleniu, zinc, sulf. Toti acesti nutrienti concura la starea de bine a organismului, marindu-i rezistenta si facandu-ne posesorii unui sistem imunitar viguros.
Condimentat este si mai eficient
Despre broccoli s-a vorbit mereu la superlativ si nimeni nu i-a contestat valoarea nutritiva. Mai mult, cercetatorii au vrut sa afle daca calitatile sale pot fi imbunatatite pentru a fi si mai bun pentru sanatate. Recent, s-a descoperit ca broccoli este cu atat mai eficient cu cat este mai condimentat sau daca se combina cu alte legume care imbunatatesc capacitatea organismului de a lupta impotriva cancerului.
Sfat: Asezoneaza broccoli cu hrean, mustar, muguri de broccoli sau pasta wasabi sau prepara-ti salate in care sa il combini cu legume care contin ingrediente active (varza, ridichi, varza de Bruxelles, rucola).
Citeste si Revista Felicia
Foto: dailymail.co.uk