Ce determina acest lucru? Suferintele acute precum febra, infectiile severe, interventile chirurgicale, traumele severe, dar si suferintele cornice - neoplaziile, bolile autoimmune, bolile renale sau hepatice.
De regula, odata cu tratarea bolii de fond se rezolva si problema caderii parului. Tulburarile hormonale sunt o alta cauza importanta. Foarte multe femei observa caderea excesiva a parului cateva luni dupa sarcina, dupa intreruperea contraceptivelor orale, la menopauza. De asemenea, bolile tiroidiene sunt des incriminate in caderea parului.
Unele medicamente, tulburarile de nutritie, curele de slabire drastice, deficitul de fier, anorexia si depresia pot duce la pierdera excesiva a parului. Si infectiile scalpului, dermatita seboreica, sebopsoriazisul determinea caderea excesiva a parului.
Parul are nevoie de ingrijire atenta, fara manevre traumatizante si cu un sampon bland, bine ales. Pentru stimularea cresterii parului se pot folosi vitamine (biotina, piridoxina), aminoacizi (cisteina) si minerale (calciu, zinc).
Citeste Revista Felicia
Dieta de vara te scapa de kilogramele in plus... Detoxifiaza-ti organismul in trei zile!...