Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat pe pagina sa de Facebook care este cel mai sănătos aliment, pe care oricine îl poate prepara cu resurse puține.
Doctorul Mihaela Bilic, nutriționistul vedetelor: „Detoxifierea nu este o cură de slăbire!”
Deși te-ai aștepta să fie scump, nu este deloc așa! Măcar o singură dată în viaţă ai ţinut un regim, mai ales după perioada sărbătorilor, şi te-ai lovit de o mulţime de mituri legate de slăbit. Ei bine, Mihaela Bilic, nutriţionistul vedetelor, aşa cum mai este cunoscută, recomandă ca metodă de detofixiere, slăbire și nu numai - banala ciorbă.
"Există un aliment care, din fericire, face parte din tradiția culinară a romanului însă și-a pierdut locul de cinste la masă noastră. Este vorba de banală ciorbă/supă gătită din ce în ce mai puțin din păcate, chiar și în familiile unde există copii.
Nutriționiștii din toată lumea au recunoscut că ” de la supă încoace, nu s-a inventat nimic mai echilibrat în materie de nutritie”. În Franța masă de seară nu se numește cină ci „souper” deoarece există obiceiul că seară să mănânci doar o supă. Tot supă că unic fel de mâncare se servea și la primele restaurante, acest produs fiind considerat ideal pentru ” restaurarea” puterii de muncă.
În România orice gospodină știe că nimic nu sătura mai bine și nu e mai economicos decât o oală de ciorbă. Iar dacă ați făcut armată sau ați mâncat la autoservire și voi știți ce gust minunat are ciorbă făcută la cazan:)
Din punct de vedere nutritiv, ciorba este un fel de mâncare complet și echilibrat. Avem în ea legume, paște făinoase/orez sau cartofi, un pic de carne sau peste și muuuultă apa. Ciorbă hidratează, încălzește și hrănește cu puține calorii. V-ați dat seamă că nu vorbesc de ciorbă cu 2 degete de grăsime la suprafața și nici de cea în care punem 4 linguri de smântâna.
Fie că e de legume sau are și carne, fie că o mâncați caldă sau rece, fie că e acră sau dulce, reconsiderați ciorbă/supă în alimentația zilnică. E cea mai simplă formă de a consumă legume în cazul copiilor și bătrânilor, e făcută în casă de mână voastră și ține câteva zile.
Marele avantaj al ciorbei este faptul că sătura și ține burtă plină timp de 2-3 ore. Dacă se urmărește ecografic timpul de golire al stomacului se observă o întârziere de 30% în cazul supei comparativ cu situația în care alimentele ar fi consumate separat. Deci supă ține de foame mai bine decât dacă am mânca o bucățica de carne cu legume și cartofi și am bea un pahar de apa.
Această curiozitate nu a putut fi explicată, însă este un lucru cert: mixate între ele, ingredientele din ciorbă stau mai mult în stomac! Nu ne rămâne decât să profităm, dacă ținem la siluetă.
Vă recomand cu drag o porție generoasă de ciorbă aburindă, că fel unic pentru oricare din mesele voastre. Și puneți lângă ea și un ardei iute, intensifică arderile și accelerează metabolismul cu 25% timp de 3 ore după masă:) Poftă bună!", a scris dr. Mihaela Bilic.