Efectele negative pe care le are hot-dog-ul asupra organismului tau

Hot-dog-ul si coca cola fac parte din asa-numitul vis american. Si cine nu-si doreste sa il traiasca? Doar ca visurile sunt una, iar realitatea inseamna cu totul altceva. Spre exemplu, s-a demonstrat stiintific ca ingerarea unui hot-dog pe zi creste riscul de boli cardiovasculare cu 42%. Studiul publicat de Circulation arata cat de nociv este consumul zilnic de carne si mezeluri si care sunt riscurile asociate cu acestea.

ingerarea zilnica a 50 g de mezeluri, de exemplu, un hot-dog, cateva felii de salam ori de costita afumata, creste cu 42% riscul de a dezvolta o boala cardiovasculara si cu 19% riscul de diabet.


Pana acum se cunosc deja efectele pe care sarea le are asupra cresterii presiunii sanguine, unul din principalii factori care declanseaza bolile cardiace. De asemenea, in cadrul studiilor pe animale, s-a stabilit ca arteroscleroza (ingrosarea peretilor arterelor mari) este favorizata de conservantii pe baza de nitrati, care scad toleranta la glucoza, ceea ce conduce la dezvoltarea diabetului. Oamenii de stiinta cred cu tarie ca ar trebui realizate mai multe studii despre consumul de carne si efectele sale asupra sanatatii (mai ales in legatura cu cancerul de colon), separat pe carnea proaspata si carnea conservata.

Numai asa o persoana mai sensibila poate alege in cunostinta de cauza ce alimente trebuie incluse in dieta sa. Cel putin asa fiecare hotaraste ce este mai bun pentru ea si pentru sanatatea sa.

Citeste si Sfatul Parintilor

FOTO: visualphotos.com

Ultimele știri