- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Impiedica asimilarea zaharurilor
Consumul regulat de fasole verde proaspata impiedica asimilarea zaharurilor, datorita continutului sa mare de fibre. Pentru rezultate exceptionale se recomanda curele cu durata de o luna, in care sa consumi fasole verde de patru ori pe saptamana. Si nu este greu pentru ca poate fi preparata intr-o multime de feluri.
Scade riscul de osteoporoza
Avand in compozitie un procent mare de vitamina K, fasolea verde detine un rol important in mentinerea in stare buna a sistemului osos. Studiile recente arata ca femeile aflate la menopauza care consuma alimente cu un continut bogat vitamina K sunt mai putin expuse aparitiei osteoporozei si risca mai putine fracturi. Vitamina K din fasolea verde incetineste actiunea celulelor numite osteoclaste, care sunt responsabile de pierderea consistentei masei osoase.
Tine colesterolul la distanta
Substantele active din compozitia acestei legume au rolul de a preveni formarea placilor de aterom pe artere. Pastaile de fasole verde contin vitamina A, vitamina C, potasiu, magneziu, acizi grasi omega 3, care contribuie la reducerea efectului sclerotic, prin micsorarea procentului de colesterol rau (LDL). Acest lucru va impiedica depunerea colesterolului pe peretii vaselor de sange, asa ca va scadea riscul aparitiei unui infarct.
Previne aparitia cancerului de colon
Procentul mare de vitamine si pigmentii existenti in tecile pastailor de fasole verde protejeaza intestinul de aparitia tumorilor canceroase. Astfel, fibrele alimentare continute de fasolea verde reduc cu 50% riscul aparitiei cancerului de colon.
Imbunatateste memoria
Cu o concentratie importanta de vitamina B1, fasolea verde are un rol major in mentinerea functiilor normale ale creierului si a memoriei, impiedicand astfel si aparitia maladiei Alzheimer.
Intareste imunitatea
Pastaile de fasole verde contin vitamine si flavonoide care imbunatatesc sistemul imunitar. Astfel, cei care sunt predispusi la aparitia infectiilor sau a afectiunilor tumorale trebuie sa consume cel putin o data la doua zile o portie de fasole verde.
Te ajuta sa slabesti
Fasolea verde este un aliment indicat in regimurile de slabire, deoarece creeaza senzatia de satietate. Mai mult, un consum regulat de fasole verde stimuleaza sistemul digestiv, avand si proprietati diuretice. Asadar, daca vei consuma cel putin de trei ori pe saptamana cate o portie mare de salata de fasole verde fiarta la aburi, pregatita cu putin ulei de masline, condimente, ceapa verde si suc proaspat de lamaie, vei putea slabi rapid cateva kilograme.
Ajuta la regenerarea ficatului
Mancarea de fasole verde sau fasolea fiarta in apa sau la aburi este un excelent adjuvant in cazurile de hepatita cronica si ciroza. De aceea medicii recomanda acestor bolnavi consumul a cel putin 200 de grame de fasole verde pe zi.
Regleaza tensiunea arteriala
Cele doua substante pe care le contin pastaile de fasolea verde, magneziul si potasiul, sunt un excelent remediu pentru tratarea hipertensiunii arteriale. Daca vei consuma cel putin 300 de grame de fasole verde pe zi timp de o luna, vei putea preveni riscul aparitiei infarctului sau accidentului vascular cerebral, care pot surveni in cazurile grave de hipertensiune arteriala.
Atenueaza crizele de migrena
Un consum regulat de fasole verde reduce semnificativ frecventa crizelor de migrena. Astfel, persoanele care sufera de migrena ar trebui sa consume cel putin de patru ori pe saptamana acest aliment.
Bogata in potasiu, fasolea verde ajuta la refacerea pancreasului epuizat. Studiile recente arata ca un consum regulat de fasole verde previne aparitia litiazei biliare. Fasolea verde contine substante cu proprietati energizante, fiind un excelent remediu in cazurile de oboseala.
Atentie!
Cei care sufera de litiaza renala trebuie sa evite consumul de fasole verde, deoarece aceasta contine un procent mare de saruri ale acidului oxalic, care sunt contraindicate in cazul acestei boli.
sursa: Revista Felicia