Fructele cumpărate gata tăiate ne pot pune în pericol sănătatea!

 

Tăiate în prealabil şi puse în caserole, aceasta este noua formă sub care sunt vândute fructele în magazine. Pentru clienţi pare soluţia convenabilă. Au ocazia de a vedea fructul pe dinăuntru înainte să-l cumpere. Există însă şi riscuri!

Fructele cumpărate gata tăiate ne pot pune în pericol sănătatea! Este avertismentul medicilor, care explică de ce ar trebui să evităm asemenea produse!

Pentru fructele tăiate, şansa e mai mare să se altereze, să se contamineze. În plus, după câteva ore, fructele feliate îşi pierd proprietăţile antioxidante. 

 

O confirmă şi un studiu realizat de cercetătorii americani. Cazurile de toxiinfecţie alimentară sau infectare cu salmonella sunt mai frecvente în cazul celor care mănâncă fructe gata feliate. La fel şi în cazul salatei la caserolă. Inevitabil, produsele vor fi atinse de mai multe mâini, ceea sporeşte riscul unei contaminări.

Nutriţioniştii spun că proprietăţile antioxidante ale fructelor se pierd la câteva ore după ce au fost tăiate, dacă stau la temperatura camerei. Zeama de lămâie poate opri procesul de oxidare, însă nu pentru mult timp. Păstrate la frigider, fructele pot rezista nealterate cel mult două zile.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe