Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Hainele din poliester, ideale pentru vremea caniculara!

Cine fuge de hainele din poliester vara, greseste. Materialul sintetic, tratat chimic, asigura protectie impotriva radiatiilor solare. Astfel de haine mai sunt recomandate pe canicula si pentru ca se usuca rapid.

Vara, mai toata lumea prefera bumbacul, matasea sau inul. Cei mai multi ocolesc poliesterul. Surprinzator, tocmai fibrele sintetice tratate chimic protejeaza pielea de radiatii. Pentru ca au factor de protectie de peste 40 la suta, sunt folosite de toti sportivii care se expun cu orele in soare.

Pe langa faptul ca protejeaza atat de iritatii cat si de radiatii este bine de stiut ca ele filtreaza undeva in jur de 97 - 98 la suta dintre aceste raze ultraviolete.

Hainele pe etichetele carora scrie ca sunt rezistente la ultraviolete sunt hainele ideale pentru sezonul insorit. Cu cat este mai tare soarele cu atat hainele rezistente la ultraviolete ne devin cei mai buni prieteni. Ele ne feresc de cancer de piele, de arsura si inclusiv, cosmetic vorbind, de patarea pielii.

O dovedeste si un studiu realizat cu ajutorul camerei cu termoviziune. Dupa ce s-a plimbat o ora prin soare, imbracat intr-un tricou cu protectie solara, temperatura corpului unui tanar care a luat parte la studiu a ramas tot la 35 de grade celsius, fata 55 de grade celsius cat indica termometrul pentru persoana care se afla langa el si a purtat, in acelasi interval de timp, haine de bumbac.

In Romania gama de astfel de produse nu este variata, dar pe siteurile din SUA gasesti orice. De la haine pentru bebelusi si gravide pana la detergenti cu protectie solara. Exista si detergenti pe care daca ii folosesti la curatarea rufelor iti ofera protectie solara timp de 20 de spalari. Pe siteurile din SUA preturile acestor produse variaza intre 10 si 50 de dolari, iar in magazinele din Romania costurile incep de la 15 lei pentru o sapca si pot ajunge pana la 300 de lei pentru o pereche de pantaloni.

Foto: musicmarauders.com

Recomandari