Antena Căutare

Iata cele mai importante detalii in tratamentele cu implanturi dentare!

Implantul dentar este un dispozitiv medical care se insereaza in os si are rolul de a indeplini functiile radacinii unui dinte natural. Este fabricat din titan de inalta puritate, are forma unui surub si este biocompatibil cu organismul, astfel incat nu va crea probleme de aceasta natura.

Iata cele mai importante detalii in tratamentele cu implanturi dentare!
implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv medical care se insereaza in os si are rolul de a indeplini functiile radacinii unui dinte natural. Este fabricat din titan de inalta puritate, are forma unui surub si este biocompatibil cu organismul, astfel incat nu va crea probleme de aceasta natura. Stomatologia moderna a dezvoltat foarte mult ramura de implanturi dentare, atat in privinta materialelor si tehnicilor de confectionare, cat si in privinta procedurilor de inserare in os. Astfel, acest tip de tratament poate reda functionalitatea si estetica danturii tale, in functie de nevoile si preferintele pe care le ai, cu o impresionanta rata de succes ce depaseste 95%.

Schimbari majore

Avantajul evident al tuturor tipurilor de implanturi dentare este refacerea aspectului dentar si facial, in special in cazul dintilor din fata sau al premolarilor, situatie in care lipsa unui dinte este deranjanta. Cu cat intarzie mai mult inlocuirea dintelui, cu atat se vor observa schimbari mai mari in comportamentul pacientului, astfel incat acesta va zambi si va rade mai rar si va evita intalnirile de aproape. Coroanele ceramice care se monteaza pe diversele implanturi dentare pot reproduce fidel aspectul si forma danturii dinainte de pierderea dintelui natural, iar aceasta este o procedura personalizata care poate reda o estetica in anumite cazuri chiar mai buna decat cea initiala. In plus, preturile pentru implanturi dentare au scazut foarte mult in ultimii ani, astfel incat amanarea acestui tip de tratament, atunci cand se impune, nu mai este justificata.

Un alt beneficiu al tratamentului cu implanturi dentare, mai putin vizibil, insa la fel de important, este remedierea problemelor functionale ale gurii, respectiv cele de masticatie. In situatia in care iti lipsesc anumiti dinti de pe o parte, vei avea tendinta de a folosi cealalta parte pentru a mesteca alimentele, fapt ce va solicita articulatia temporo-mandibulara, ajungand la afectiuni de aceasta natura. Daca, in schimb, lipsesc masele din ambele parti ale gurii, masticatia facuta cu ajutorul dintilor din fata nu va duce decat la deteriorarea foarte rapida a acestora. In plus, sanatatea ta va avea de suferit atunci cand vei incepe sa eviti alimentele tari, greu de mestecat sau care necesita o muscatura puternica.

Riscul interventiei intarziate

Cu cat este intarziat momentul inlocuirii unui dinte extras, cu atat creste riscul de inclinare si destabilizare a dintilor vecini, provocand grave probleme functionale ale danturii. In plus, exista si riscul ca spatiul lasat liber de disparitia dintelui natural sa se inchida, ingreunand inserarea implantului. Din acest motiv, cea mai buna recomandare este inserarea implanturilor dentare fie imediat dupa extractie, fie la 6-8 saptamani dupa, lasand timp pentru vindecarea alveolei.

Volumul osului maxilar sau mandibular in care se insereaza implanturile dentare, pozitia dintilor vecini, numarul de dinti lipsa si starea tesutului gingival sunt caracteristici specifice fiecarui pacient in parte. Tocmai de aceea, specialistul in implantologie va trebui sa aiba la indemana o gama completa de implanturi dentare, astfel incat sa poata alege forma si dimensiunea adecvata fiecarei situatii.

Forma implanturilor dentare

Inca de la aparitie, in urma cu 50 de ani, se folosesc implanturi dentare cu diverse forme si dimensiuni, astfel incat au fost incercate cele lamelare, cilindrice, trapezoidale sau conice. Acestea din urma s-au dovedit a fi cele mai potrivite, iar forma respectiva a dat cele mai bune rezultate in timp. Tocmai de aceea, majoritatea producatorilor folosesc forma conica.

Dimensiunea implanturilor dentare

Pe langa forma, un rol foarte important este si cel al lungimii si diametrului respectivului implant dentar, astfel incat acesta va trebui sa se potriveasca perfect cu adancimea si latimea osului in care va fi inserat.

Daca implantul depaseste inaltimea osului, atunci ultimele spire vor ramane neacoperite de gingie, permitand infiltrarea bacteriilor si inflamarea zonei, fapt ce poate conduce la deteriorarea grava a osului ce sustine implantul.

In functie de latimea osului maxilar sau mandibular din respectiva zona, medicul stomatolog va alege diametrul implantului. In acest sens, daca diametrul piesei din titan este prea mare, tesutul osos care-l acopera va fi prea subtire pentru a oferi sustinere, astfel incat va aparea riscul de resorbtie a osului si dezgolire a implantului.

Concluzia este ca, atunci cand vine vorba de implanturi dentare, o importanta deosebit de mare o are si alegerea formei si dimensiunilor potrivite situatiei, pe langa materialele si tehnologiile de ultima generatie. Pentru a te putea bucura de cele mai performante implanturi dentare si cea mai buna echipa interdisciplinara de medici, paseste cu incredere intr-un cabinet stomatologic al clinicii Dental Excellence si recapata-ti zambetul!

Dieta ketogenică, mănânci ce vrei și slăbești peste noapte! Ce trebuie să faci... Cum alegi cei mai comozi pantofi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x