Pentru mulți, o ceașcă de cafea de dimineață este esențială pentru a începe ziua. Însă un medic avertizează că acest semn surprinzător care apare pe limba ta poate semnala că nu ar trebui să bei deloc și există un truc foarte simplu pentru care poți verifica dacă te aflii printre cei vizați.
Știi dacă ar trebui să bei cafea? Și-a întrebat Dr. Anis Khalaf cei 457.000 de urmăritori de pe TikTok înainte de a face dezvăluirea uimitoare.
„Dacă vrei să știi răspunsul, va trebui să-ți scoți limba. Te poți duce la o oglindă și să faci un mic test pentru a afla. Dacă ai multe crăpături pe limbă cu un strat galben gros, probabil că nu ar trebui să bei”, spune acesta în mediul online.
Semnul ciudat de pe limbă care dezvăluie dacă ar trebui să beți cafea sau nu. Ce pericol reprezintă pentru sănătate
Dr. Khalaf susține că acest lucru se datorează adesea unui potențial „dezechilibru în organism”, pe care băutura cu cofeină îl poate agrava. Deși nu a oferit prea multe detalii despre motiv, s-a referit la ceva cunoscut sub numele de „deficiență de yin” - conform practicilor medicinei tradiționale chineze.
„Aceasta este o deficiență de yin cu căldură și umiditate, ceea ce înseamnă, practic, o deficiență de fluid sau frig, cu preluarea căldurii”, a adăugat el.
Dr. Lawrence Cunningham, medic generalist la The UK Care Guide a explicat în continuare ce este aceea o „deficiență de yin”. Potrivit specialistului, este un dezechilibru corporal în care „aspectele nutritive” sunt epuizate, ceea ce duce la neliniște, senzații cardiace și alte simptome incomode.
Deoarece cafeaua este un stimulent „în mod inerent de încălzire”, băutura poate spori cu siguranță aceste simptome, totuși, medicul a ținut să adauge că nu întotdeauna aceasta este cauza îngălbenirii limbii. „Din experiența mea, un strat galben gros de pe limbă indică, în general, un dezechilibru în sistemul digestiv al corpului, mai degrabă decât o aversiune specifică față de cafea”, a mai spus doctorul.
„Acest strat poate fi atribuită unei game de factori, cum ar fi igiena orală deficitară, deshidratarea sau prezența bacteriilor. Deși cafeaua în sine nu este de obicei cauza directă, poate exacerba condițiile care duc la o astfel de reacție”, a explicat Dr. Cunningham.
„Cafea este acidă și poate modifica echilibrul pH-ului din gură, ceea ce poate contribui la proliferarea bacteriilor, ceea ce poate duce la o acoperire galbenă”. În afară de simptomul limbii, există diverse alte semne din care vă puteți da seama dacă băutul de cafea vă afectează negativ corpul”, a mai spus el.
Disconfortul resimțit la nivelul stomacului și refluxul gastroesofagian sunt printre cele mai frecvente, deoarece cafeaua este cunoscută că duce la creșterea producției de acid din stomac - ceea ce organismului ar putea să nu-i placă prea mult. El a continuat: „De asemenea, durerile de cap sau migrenele frecvente pot fi uneori legate de consumul excesiv de cafea, mai ales dacă se consumă cantități mari pe tot parcursul zilei”.
Dacă sunteți îngrijorat de culoarea sau textura limbii dvs., este întotdeauna recomandat să vizitați un specialist.
Alertă în România! Țânțarul tigru, care provoacă febra dengue, a ajuns și la noi în țară. Cum îl recunoști...