Îţi ţiuie urechile? Iată ce înseamnă asta

 

Tuturor ni se întâmplă, la un moment dat, să avem probleme cu urechile, fie că e vorba despre durere sau de ţiuit. Aceste simptome, spun specialiştii, ascund tulburări ale urechii

Cauze principale:

- Expunerea la zgomote: Expunerea la zgomote puternice provoacă daune urechii şi se prezintă ca un ţiuit în ureche. Persoanele care lucrează cu utilaje grele sau cele care ascultă muzica în căşti cu volmul dat la maxim se plâng adesea de ţiuit în urechi.

- Probleme ale vaselor de sânge:
Hipertensiunea arterială şi tensiunea arterială scăzută afectează vasele de sânge şi pot cauza zgomote în urechi. Bolile cardiovasculare pot afecta vasele de sânge din jurul urechilor şi acest lucru poate duce la ţiuit.

- Acumularea de ceară în ureche: Ceara acumulată în ureche conduce la ţiuit în urechi, până când blocajul este eliminat.

- Infecţii: Infecţii ale urechii interne sau externe pot duce la tinitus temporar sau permanent. Labirintita, otita medie, răceală, gripă şi alergiile pot conduce la o disfuncţie a trompei lui Eustachio.

Remedii naturale şi alternative

- Reducerea aportului de sare din produsele alimentare
- Evitarea stimulentelor nervoase, precum cafeaua şi tutunul.
-  Alte tratamente, cum ar fi acupunctura şi tratamentul hipnotic au arătat unele rezultate.
- Tratamentul pe bază de plante cum ar fi Ginkgo Biloba poate fi eficient în tratarea tinitusului. Acesta acţionează prin creşterea aportului de sânge la nivelul urechii interne.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE