Adoptarea unei alimentaţii sărace în carbohidraţi i-ar putea ajuta pe oameni să slăbească cel puţin 10 kilograme în trei ani, sugerează un nou studiu efectuat în Statele Unite.
Beneficiile pe termen lung ar putea fi mai mari, susţin oamenii de ştiinţă după analizarea numărului de calorii arse prin diverse alte diete. Autorii lucrării, publicată în jurnalul ştiinţific BMJ, au descoperit că o scădere a proporţiei de carbohidraţi consumaţi conduce la cel mai mare număr de calorii arse.
Studiu făcut pe un număr de 234 adulți supraponderali din SUA
La acest studiu au participat în total 234 de adulţi supraponderali din Statele Unite cu vârste între 18 şi 65 de ani. Timp de zece săptămâni subiecţii au adoptat o dietă hipocalorică. Ca urmare, 164 dintre ei au pierdut cel puţin 10% din masa corporală totală.
Participanţii au fost împărţiţi ulterior în trei grupuri, care au avut în următoarele douăzeci de săptămâni o alimentaţie hipercalorică, moderat calorică şi respectiv hipocalorică. Fiecare dintre participanţii la studiu a avut la dispoziţie mese gata preparate, cu un procent similar de proteine şi grăsimi.
Echipa de cercetători americani au monitorizat greutatea şi consumul de energie al participanţilor pentru a afla numărul caloriilor arse. Oamenii de ştiinţă au descoperit că numărul caloriilor arse a fost semnificativ mai mare în cazul subiecţilor care urmau o dietă săracă în carbohidraţi în comparaţie cu cei cu o alimentaţie cu o cantitate mai mare de carbohidraţi.
Participanţii care urmau o dietă săracă în carbohidraţi au ars cu 209 - 278 kilocalorii mai mult în comparaţie cu cei care urmau o alimentaţie bogată în carbohidraţi.
Cercetătorii, care au prezentat aceste concluzii în cadrul conferinţei ''ObesityWeek 2018'' desfăşurată în Tennessee, Statele Unite, au concluzionat: ''Compoziţia alimentelor pare să influenţeze consumul energetic independent de greutatea corporală. O dietă cu încărcătură glicemică redusă şi bogată în grăsimi ar putea facilita menţinerea pierderii din greutate dincolo de abordarea tradiţională concentrată pe restricţionarea aportului energetic şi încurajarea activităţii fizice''
Mezelurile afumate cu ”fum la plic”, pericol mare pentru sănătate! Medicii trag semnalul de alarmă... Alarmant! O bacterie ucigașă a început să facă ravagii. Mânăncă din carnea oamenilor!...