Ne place mirosul ei, gustul ei, ne place cafeaua. Mulți dintre noi, așa ne începem dimineața. Devine un obicei în a consuma-o chiar pe stomacul gol. E drept, băutura are multe beneficii, este chiar inicată de medici pentru creșterea tensiunii. Însă ne scapă un singur lucru! Cafeaua nu trebuie băută pe stomacul gol.
O cană de cafea consumată pe stomacul gol va crește cantitatea de acid clorhidric din tractul digestiv. Asta înseamnă că, dacă ai gastrită, nu te vei simți prea bine. N-ai simțit niciodată senzația care te face să spui “parcă mă roade stomacul“ ? În plus, vei prezenta stări de balonare, inflamare și iritații. Cu timpul, acesea duc la cancer de colon.
Așadar, cel mai bin ear trebui să îți ăncepi ziua cu un mic-dejun. Totuși, dacă sari peste gustarea de dimineață, pune în cafea puțin unt sau iaurt. Se reduce din efectele dăunătoare.
Potrivit unui studiu efectuat de neurologul Steven Miller, din cauza acestui ritm biologic, ora opt nu este cea mai bună pentru o ceașca de cafea. Corpul produce cortizol, un hormon care te trezeste natural.
Ar fi bine să bei cafeaua între ora 8 si 9 dimineața, atunci când corpul se energizează singur si nu mai are nevoie de un alt stimulent. Bând cafeaua în aceste momente, corpul tau nu-i va mai recunoaște efectele și, în timp, vei deveni imun. Dar!! Cel mai indicat este sa bei cafeaua dupa ce nivelul de cortizon din sange a scăzut, ceea ce se întamplă de cateva ori pe zi. Prima oară este intre 9:30 si 11:30, apoi mai apare între 13:30 și 17:00.
Sursa Foto: coffeeandseasons
Dieta minune? Anca Bejan, autoarea cărţii „Dieta-Minune”, explică! Cum a slăbit 60 de kilograme: „E un stil de viață in... Dacă suferi de această boală, trebuie să știi că nu e bine să consumi portocale...