Odihna este foarte importantă pentru sănătate, acesta este un lucru ştiut de toată lumea. Dar câţi dintre noi punem în aplicare cele ştiute? Din păcate, foarte puţini. Programul încărcat şi dezordonat controlează tot mai mulţi oameni în ceea ce priveşte orele de somn, aşa că, tindem să renunţăm la odihnă în favoarea altor activităţi.
Specialiştii avertizează, însă, că dacă nu dormim suficient, am putea avea de suferit. Iată care sunt şi efectele:
1. Aspectul nostru ar putea avea de suferit. The Sun a realizat un experiment în care a fost implicată o tânără de 18 ani, care a dormit patru ore în trei zile. La finalul experimentului, aceasta arăta ca o persoană bolnavă, cu ochii roşii, cu cearcăne pronunţate şi coşuri.
2. Creşte predispoziţia la îmbolnăvire. Perioadele lungi petrecute fără o odihnă corespunzătoare pot conduce la apariţia unor afecţiuni precum cele cardiace sau diabetul.
3. Oboseala sporeşte creşterea în greutate. Cercetările arată că oamenii care dorm mai puţin de şapte ore pe noapte tind să se îngraşe şi dezvoltă un risc mai mare de obezitate. Acest lucru este explicat prin faptul că oboseala conduce la producerea unei cantităţi mai mici de leptină, o substanţă care ne face să ne simţim sătui şi stimulează apariţia hormonului foamei.
4. Ne poate afecta creierul. Ştim cu toţii din propria experienţă că după o noapte nedormită ne este foarte greu să ne concentrăm. Studiile arată că lipsa odihnei ne afectează creierul, putând conduce la apariţia anxietăţii şi depresiei, cât şi la tulburări bipolare.
5. Memoria are de suferit. Somnul optimizează procesul de sticare şi colectare a informaţiilor şi de formare a amintirilor şi a memoriei. Lipsa lui conduce la diminuarea acestei capacităţi.
Sursa: gandul.info
De ce să nu fii REGINA VERII, femeia după care toți bărbații întorc capul pe plajă?! Regimul cu roșii: CEA MAI UȘOARĂ DI... Cum să dormi bine în nopțile fierbinți de vară, fără ventilator sau aerul condiționat pornit!...