Căutare Live

Poti preveni cancerul mamar cu ajutorul perelor

Printre fructele toamnei, pe primul loc in alimentatia noastra ar trebui sa fie perele, o sursa excelenta de antioxidanti pentru organism.

O portie pe zi de pere iti asigura aportul nutritiv necesar si te protejeaza de multe afectiuni cunoscute.

Perele abunda in minerale, vitamine si fibre
Perele, considerate mana cereasca pentru oameni, sunt cultivate in multe parti ale lumii, iar Romania este una dintre tarile in care s-au ocupat cu diversificarea acestor fructe si comercializarea lor.

De ce atat interes? In afara faptului ca sunt unele dintre cele mai zemoase si gustoase fructe ale toamnei, perele contin fibre, antioxidanti, vitaminele A, B1, B2, C, K, si multiminerale.

Scad sansele de a face cancer mamar sau cancer de colon
Consumand pere, sansele de a face cancer la san sau cancer de colon scad simtitor. Potasiul si fibrele din pere scad nivelul colesterolului si ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Iar acestea nu sunt singurele beneficii ale perelor. Batranilor le sunt recomandate trei portii de pere pe zi, pentru a reduce sau a preveni degenerescenta maculara.

SFAT: mananca pere la cateva zile dupa ce le-ai cules, daca se poate, chiar la o diferenta de doua saptamani. Sunt unele dintre putinele fructe care se pastreaza bine la loc uscat si racoros luni in sir.

Foto: Hepta

Slabeste cu 2 pahare de apa inainte de masa!... Ai grija la apa din piscine!...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri