Specialistii explica faptul ca, prin laptele matern, mama ii transfera organismului pruncului sau imunitate, protejandu-l mai ales de infectiile cailor respiratorii si ale urechilor, precum si de eczeme si de bacterii daunatoare stomacului. Laptele matern contine acizi grasi esentiali omega-3 necesari pentru cresterea si dezvoltarea creierului si a tesuturilor nervoase.
Cantitatea de grasime pe care un copil o primeste depinde de perioada de hranire. Laptele de la inceputul alaptarii este mai sarac in grasimi, iar cel de la sfarsitul alaptarii contine concentratii ridicate de grasime. Prin urmare, cu cat mananca mai mult un copil, cu atat e mai mare continutul de grasime.
Diferite studii privind beneficiile laptelui matern au aratat ca acesta joaca un rol foarte important in dezvoltarea normala a creierului copilului si reduce riscul ca el sa devina mai tarziu obez.
Nu numai ca laptele de la mama contine proteinele si zaharuri necesare copilului, dar acesta ii furnizeaza sugarului si o cantitate echilibrata de vitamine si minerale.
foto: theguardian.co.uk
Citeste si Jurnalul!