Live acumAsia Express - Drumul comorilor (r)
Prime Time 20:00Film: Parker

Reguli alimentare de prevenire a diabetului

Principala cauza a aparitiei diabetului este alimentatia nesanatoasa, adica un consum de calorii in exces pentru o perioada indelungata de timp si un mod de viata sedentar.


6 reguli pentru a reduce riscul aparitiei bolii
1. Evitata preparatele de tip fast-food, care au un continut ridicat de grasimi si sodiu.
2. Redu consumul de zahar rafinat (zahar alb) si produsele de panificatie care contin faina alba sau orez alb, bauturile carbogazoase dulci, prajiturile, ciocolata.
3. Redu consumul de grasimi saturate, carne rosie, alimente prajite, lapte integral, chips-uri, galbenus de ou si alte alimente semipreparate. In schimb, o dieta bogata in ulei de nuca de cocos poate ajuta la prevenirea diabetului.
4. Scade aportul de sare. Cantitatea de sare nu trebuie sa depaseasca 2 grame pe zi.
5. Creste cantitatea de carbohidrati, paste, seminte sau cartofi. Acestea sunt o excelenta sursa de energie, dar nu au un efect negativ asupra organismului, asa cum au grasimile. Si consumul de soia reduce riscul aparitiei diabetului, iar o dieta bazata pe soia ajuta la scaderea nivelului de insulina din organism.
6. Fumatul si sedentarismul sunt obiceiuri care cresc riscul aparitiei diabetului. De aceea,este bine sa renunti la fumat si sa faci exercitii fizice, cel putin 20-30 de minute, de trei ori pe saptamana. Miscarea ajuta la reducerea nivelului colesterolului si la reducerea stresului, care este si el un factor de risc important in aparitia diabetului.

Citeste Revista Felicia

Recomandari