Antena Căutare

Semne că ai fost mușcat de o căpușă! Ce trebuie să faci ca să scapi de pericolul bolii Lyme

Medicii sunt în stare de alertă după ce mai bine de o sută de români au ajuns de urgență la spital! Acestora li s-au făcut analize pentru a stabili diagnosticul. Specialiștii anunță că este vorba despre o situație alarmantă ce a izbucnit de puțin timp în România.

Medicii sunt în stare de alertă după ce mai bine de o sută de români au ajuns de urgență la spital! Acestora li s-au făcut analize pentru a stabili diagnosticul. Specialiștii anunță că este vorba despre o situație alarmantă ce a izbucnit de puțin timp în România.

Medicii le recomandă prudenţă celor care merg în zonele frecventate de animale şi cu multă vegetaţie întrucât, în perioadele cu ploi şi călduri extreme, există riscul înţepăturilor de căpuşe şi de ţânţari, purtători ai unor boli grave.

Peste o sută de persoane au ajuns în ultima perioadă la Spitalul Judeţean din Buzău după ce au fost muşcate de căpuşe, iar în două cazuri a fost confirmată boala Lyme, alte suspiciuni fiind în lucru, la laborator.

Potrivit medicului Carmen Michaela Crețu, medic primar în boli parazitare și tropicale, boala Lyme nu este cauzată numai de mușcătura de căpușă, ci și de alte insecte precum țânțarii. Studiile recente arată că 50% dintre capușe sunt infectate cu acest virus periculos.

Articolul continuă după reclamă

Simptomele mușcăturii de căpușă:

  • Pete roșii sau prurit în jurul mușcăturii
  • Amețeală
  • Dureri de cap
  • Senzație de slăbiciune
  • Dureri musculare sau articulare
  • Febră ușoară
  • Noduli limfatici inflamați
  • Simptome similare gripei

Semne că ai fost mușcat de o căpușă! Ce trebuie să faci ca să scapi de pericolul bolii Lyme”În pofida insecticidelor cu care toate primăriile sunt obligate să acţioneze pe spaţiile verzi, există riscul ca stând în iarbă pe zonele expuse tegumentar să luăm o căpuşă. Important e să nu extragem singuri insecta, pentru că nu o scoatem in totalitate si facem mai mult rău decât bine. Trebuie să apelaţi la prima unitate medicală care poate să facă această extracţie”, a declarat medicul epidemiolog Carmen Scântei din cadrul DSP Buzău.

Alte detalii importante despre mușcătura de căpușă

O modalitate de recunoaștere a mușcăturii de căpușă este punctul roșu de pe tegument înconjurat de un inel roșu bine delimitat care în câteva zile își modifică formă.

Adesea, victimele nu simt mușcătura, deoarece insectă prezintă niște glande care secretă o substanță cu efect anestezic. Totuși, dacă căpușă este identificată, este indicat că persoană să se prezinte de urgență la medic, pentru că această să fie extrasă corect, recomandă Carmen Michaela Crețu.

Din păcate, boală nu reacționează întotdeauna la teste, de aceea e nevoie de mai multe analize de confirmare. Însă, imediat cum este identificată, pacientului i se administrează un tratament cu antibiotice.

Tratamentul adecvat duce la o evoluție bună a bolii, și chiar și cazurile grave prezintă șanse mari de vindecare.

DIETA VERII: regimul pe bază de ÎNGHEȚATĂ! Nu e greu de ținut și garantează pierderea kilogramelor în plus cât ai spune ... Este oficial! BEREA, un miracol pentru sănătate. Când NU este, însă, recomandat să o consumăm...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x