Antena Căutare

Sfaturi pentru un zambet stralucitor

Multe dintre problemele dentare obisnuite apar din cauza neglijentei cu care le tratam. Pentru binele nostru acest aspect trebuie corectat.

O igiena orala ideala consta intr-un periaj corect (respectarea duratei acestuia si miscarile corespunzatoare), iar in timpul zilei dupa fiecare masa este indicata clatirea riguroasa a gurii pentru eliminarea resturilor alimentare ramase.

Nimic complicat pana aici, insa cati dintre noi respecta zilnic aceste doua reguli? De multe ori, lipsa timpului sau oboseala devin adevarate obstacole si ajungem sa ignoram un lucru atat de important precum igiena dentara. Dr. Miruna Vararu, medic dentist, ne spune ce trebuie sa facem.

De cate ori pe zi ne spalam pe dinti?
Periajul este obligatoriu de doua ori pe zi, dimineata, pentru improspatarea respiratiei, iar seara, cel mai important, pentru eliminarea placii bacteriene. Folosirea atei dentare este indicata inaintea periajului dintilor, iar clatirea cu o apa de gura corespunzatoare - dupa efectuarea acestuia. Durata trebuie sa fie intre 3 si 5 minute (cat dureaza melodia preferata). Mult mai importante decat durata periajului sunt miscarile care se fac in timpul acestuia.

Cum alegem periuta si pasta?
Periuta se alege in functie de sensibilitatea dentara a fiecaruia, aceasta fiind cu peri duri, medii sau moi. O astfel de indicatie se poate obtine si in urma unui control stomatologic. Pasta de dinti trebuie sa contina fluor si sa fie eficienta in prevenirea cariilor, agentilor antibacterieni, care sa lupte impotriva placii dentare si sa protejeze impotriva afectiunilor gingivale. Cantitatea de pasta folosita nu conteaza, ci calitatea ei.

Cat de daunator este fumatul?
Fumatul afecteaza in primul rand gingiile, producand sau agravand anumite grade de paradontoza (sangerari gingivale, dinti mobili), iar un alt efect neplacut este cel estetic. Dintii se ingalbenesc si isi pierd stralucirea.

Ce alimente sunt daunatoare?
Mesele regulate, alimentatia sanatoasa, evitarea pe cat posibil a micilor gustari intre mese(snacks-uri, biscuiti, napolitane, ciocolata, caramele etc.) si o masticatie bilaterala (pe ambele parti ale cavitatii bucale) contribuie la prevenirea bolilor dentare si gingivale. De evitat, pe cat posibil, dulciurile si inlocuirea lor cu fructe in stare naturala, in special cele cu consistenta dura.

Citeste Revista Felicia

Un croissant prea aditivat... Charlize Theron, cura de slabire cu shakeuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x