Lista de microelemente si substante nutritive folositoare continute de morcovi este impresionanta. Pe langa betacaroten el mai contine vitaminele C, B, E, D si K, proteine, potasiu, calciu, fosfor, zinc, sodiu, mangan, fier, cupru si o multime de alte minerale. Aceasta leguma este o sursa importanta de magneziu natural, care ajuta la scaderea nivelului colesterolului rau din organism, la ameliorarea spasmelor si fortificarea vasele de sange.
Proprietatile sucului de morcovi
Sucul de morcovi are proprietati anti-inflamatorii, anti-canceroase si anti-imbatranire. Carotenul este un cunoscut antioxidant, care poate preveni procesele degenerative ale celulelor si are efecte anti-imbatranire. Compusii din sucul de morcovi au si proprietati antiseptice si anti-bacteriene.
Acesta este motivul pentru care putem folosi suc de morcovi in tratarea ranilor si muscaturilor de insecte, el aducand o usoara ameliorare a durerii. De asemenea, consumul de suc de morcovi poate fi de ajutor pentru reducerea simptomelor de stres si in normalizarea functionarii sistemul digestiv. Tot un consum regulat de suc de morcovi ajuta si la elimina infectiei bacteriene de la rinichi.
Tot articolul, in Sfatul Parintilor !
foto: Hepta.ro