Live acumFilm: Alice in Tara Oglinzilor (SUA 2016)
Prime Time 20:00Film: Parker

Sucul de morcovi – un aliat de incredere al oricarei diete

Morcovii ar trebui sa fie considerati o mina de aur de vitamine si nutrienti direct din natura. Printre alte sucuri de legume, sucul de morcovi este un lider absolut avand in vedere varietatea de efecte terapeutice, continutul de elemente utile si compatibilitatea acestuia cu alte sucuri sau alimente.

ajuta la imbunatatirea vederii noastre si modul de functionare a sistemului nostru imunitar, intariind oasele, dantura si prevenind eventuale probleme ale glandei tiroide.



Lista de microelemente si substante nutritive folositoare continute de morcovi este impresionanta. Pe langa betacaroten el mai contine vitaminele C, B, E, D si K, proteine​​, potasiu, calciu, fosfor, zinc, sodiu, mangan, fier, cupru si o multime de alte minerale. Aceasta leguma este o sursa importanta de magneziu natural, care ajuta la scaderea nivelului colesterolului rau din organism, la ameliorarea spasmelor si fortificarea vasele de sange.

Proprietatile sucului de morcovi

Sucul de morcovi are proprietati anti-inflamatorii, anti-canceroase si anti-imbatranire. Carotenul este un cunoscut antioxidant, care poate preveni procesele degenerative ale celulelor si are efecte anti-imbatranire. Compusii din sucul de morcovi au si proprietati antiseptice si anti-bacteriene.

Acesta este motivul pentru care putem folosi suc de morcovi in tratarea ranilor si muscaturilor de insecte, el aducand o usoara ameliorare a durerii. De asemenea, consumul de suc de morcovi poate fi de ajutor pentru reducerea simptomelor de stres si in normalizarea functionarii sistemul digestiv. Tot un consum regulat de suc de morcovi ajuta si la elimina infectiei bacteriene de la rinichi.


Tot articolul, in Sfatul Parintilor !

foto: Hepta.ro

Recomandari