Există anumite plicuri de ceai care pot fi extrem de toxice pentru organism și pot provoca probleme de sănătate grave pe termen lung. Ce le face atât de periculoase sunt particulele de plastic care se pot strecura în conținutul acestora în momentul fabricării.
Conform unui studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea MCGill din Montreal, Canada, acestea pot lăsa în cană miliarde de microparticule din plastic în momentul în care sunt scufundate în apă fierbinte. Ingerarea acestora poate provoca blocarea organelor.
Odată cu scufundarea pliculețelor în în apa fiartă, acestea lasă peste zece miliarde de particule microplastice şi nanoplastice, fiind la un nivel „de mii de ori mai mare decât cele raportate anterior în alte alimente”, potrivit unui studiu publicat recent în revista "Science & Technology"
„Până în prezent, nu există nicio cercetare concludentă în ceea ce priveşte posibilele efecte asupra sănătăţii în urma ingerării unor astfel de particule”, atenţionează coautorul studiului, Laura M. Hernandez.
Pungile de ceai care au fost examinate în stdiu erau confecționate din plastic PET sau nailon.
„De cele mai multe ori, aceste pungi de ceai au formă triunghiulară şi permit persoanei care bea ceaiul să vadă frunzele prin pungă”, a completat Hernandez.
Ce se întâmplă cu organismul tău dacă introduci spirulina în alimentație?... Atenție la medicamentele pe care le iei! Cinci situații în care ibuprofenul îți face rău...