Aceasta terapie se practica intr-un singur centru din Romania, aflat in Voluntari. Programul se desfasoara cu sprijinul unei organizatii nonprofit din Italia. Aceasta a construit centrul din Voluntari cu bani obtinuti din donatii. Copiii care urmeaza aceasta terapie au sansa sa duca o viata normala. Cei patru magarusi care sunt folositi pentru onoterapie au fost salvati de pe strazile din Romania.
Onoterapia trebuia urmata in paralel cu alte terapii pentru ca cei mici sa se apropie cat mai mult de normalitate. La centrul din Voluntari locuiesc cativa copii cu probleme medicale, care vor primi sprijin pe tot parcursul vietii din partea fundatiei italiene. Onoterapia este accesibila si pentru cei din afara centrului, care pot beneficia de ajutor contra-cost.
O sedinta dureaza intre 20 si 30 de minute si are trei etape: terapia de contact, calaritul si jocurile de miscare. Este utila in cazul micutilor care sufera de autism, paralizie cerebrala, sindromul Down. Reduce stresul, imbunatateste mobilitatea si echilibrul.
Vine iarna: Cum te tratezi impotriva durerilor de gat... Un medic american a inventat plasturele anti-mahmureala...