Căutare Live

Tu ştii ce reprezintă cicatricea pe care multe persoane o au pe braţul stâng? Adevărul din spatele acestui semn!

Mai toţi românii au pe braţul stâng o cicatrice în formă de floare de dimensiuni diferite, dar câţi ştiu care este adevărul din spatele acestui semn?!


Mai toţi românii au pe braţul stâng o cicatrice în formă de floare de dimensiuni diferite, dar câţi ştiu care este adevărul din spatele acestui semn?!

Acest semn provine de la vaccinul de prevenire a variolei. Dacă te întrebi de ce este atât de mare, este important să ştii că nu se făcea doar cu o singură înţepătura, ci cu mai multe: braţul era ciupit de cel puţin cinci ori, uneori chiar de 10 ori.

În urma acestui procedeu se formau mai multe băşici care se spărgeau, iar după ce se uscau lăsau în urmă o cicatrice.

Variola este o boală contagioasă, de natură virotică. Variola a fost una dintre cele mai mari catastrofe ale omenirii, omorând și desfigurând un număr imens de oameni de-a lungul secolelor; numai în secolul al XX-lea au murit de variolă între 300 și 500 de milioane de oameni.

Numai în 1967 s-au îmbolnăvit de variolă circa 15 milioane de oameni și au căzut victime acestei boli două milioane. În același an Organizația Mondială a Sănătăţii a desfășurat o campanie intensă de vaccinare și de informare a opiniei publice cu privire la această boală.

În 1977, variola a fost total eradicată.

Afirmaţia care va "nenoroci" fumătorii din România: "Tutunul încălzit, taxat la fel ca cel convenţional&q... Premieră în medicina mondială! Ochi reconstruit din zahăr, descoperirea care ar putea ajuta milioane de oameni cu proble...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri