Căutare Live

Un test genetic ar putea prezice aparita cancerului la san

Cercetatorii britanici au realizat un test genetic de sange care poate prezice daca o femeie va suferi de cancer la san, informeaza Daily Mail.

Oamenii de stiinta au realizat un studiu in urma caruia au constatat ca riscul de face cancer la san se dubleaza in cazul femeilor care au o mutatie genetica ce poate fi produsa de expunerea la radiatii, de fumat, alcool, poluare sau de unele dezechilibre hormonale.

In cadrul studiului au fost preluate probe se sange de la 1.380 de femei care nu suferisera de cancer mamar pana atunci. Rezultatele analizelor au demonstrat ca femeile care aveau o mutatie la nivelul genei ATM erau de doua ori mai predispuse de a face cancer la san.

Aceasta boala poate fi prevazuta si cu 11 ani inainte sa apara daca se descopera mutatia genetica ce contribuie la declanasarea ei.

Foto: Daily Mail

O femeie este alergica la ea insasi... VIDEO! Aerial Yoga, exercitii pentru minte si corp...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri