Antena Căutare

Varza, aliment - minune pentru organism! Cinci efecte miraculoase pe care le are asupra sănătății

Fie că este consumată în plin sezon, în stare proaspătă, fie conservată (varză acră), această legumă are efecte benefice asupra organismului. Extraordinara eficienţă a verzei se observă atât în tratamentele interne, cât şi externe

Fie că este consumată în plin sezon, în stare proaspătă, fie conservată (varză acră), această legumă are efecte benefice asupra organismului. Extraordinara eficienţă a verzei se observă atât în tratamentele interne, cât şi externe, scrie revistafelicia.ro.

În ultimul timp, această legumă a făcut obiectul numeroaselor studii, astfel că din leac „băbesc” a devenit un medicament natural. Varza conţine numeroase săruri minerale: calciu, potasiu, fosfor, sulf, mVarza, de la leac băbesc la tratament naturist.agneziu, cupru şi vitaminele A, B, C, H şi K, astfel că poate fi folosită în tratarea a circa 80 de boli. Varza crudă este indicată în colitele ulceroase, constipaţie şi hemoroizi, dar şi în edeme, litiază renală, ciroză şi ascită, ea având un puternic efect diuretic.

1. Împotriva infecţiilor respiratorii
Cu un conţinut mai mare de vitamina C decât portocalele, varza conţine substanţe cu efect antioxidant, magneziu, potasiu şi calciu, motiv pentru care nutriţioniştii o recomandă în mod special ca remediu pentru întărirea imunităţii. Persoanele cu infecţii respiratorii trebuie să consume aproximativ 400 de grame de salată de varză pe zi pentru a grăbi procesul de vindecare. Dacă urmezi un tratament cu antibiotice este bine să consumi varză murată, care ajută la restabilirea florei sistemului digestiv.

2. Împotriva cancerului de colon şi a obezităţii
Varza este renumită pentru acţiunea benefică în prevenirea cancerului de colon şi de esofag. De asemenea, această legumă este un bun aliat al celor care doresc să slăbească. Dieta cu supă de varză dă rezultate deosebite, dar nu trebuie urmată pe termen lung, ci doar o dată pe an, deoarece abuzul îţi poate afecta sănătatea. Prin conţinutul bogat de fibre, varza are şi rolul de a detoxifia organismul. Pentru rezultate deosebite este bine să consumi patru sau cinci porţii de varză pe săptămână. Varza, de la leac băbesc la tratament naturist.

3. Împotriva diabetului
Pentru diabetici, varza este „medicamentul” minune, deoarece contribuie la reglarea valorii glicemiei. Pentru a obţine rezultate foarte bune se recomandă consumul de varză un timp mai îndelungat, de cel puţin trei săptămâni. Cea mai indicată este varza crudă, servită ca aperitiv, cu puţin ulei de măsline, sare, mărar şi suc proaspăt de lămâie. Cum unele persoane nu suportă să consume varză crudă, o prepară fiartă, fierbând-o în două ape. Acest lucru nu este tocmai indicat, deoarece în afara faptului că-şi pierde prin fierbere o mare parte din vitamine, în acest mod de pregătire varza devine şi deosebit de indigestă. Cea mai sănătoasă metodă de preparare este fierberea la abur. Astfel, varza îşi păstrează intacte toate proprietăţile şi devine uşor asimilabilă chiar şi de către persoanele care au probleme cu stomacul.

4. Împotriva afecţiunilor pulmonare
Celor care suferă de bronşită sau afecţiuni pulmonare le este indicată varza roşie. Iată şi „reţeta”: se alege o varză roşie mare, se spală şi de trece prin mixer. La suc se adaugă o cantitate egală de miere şi se fierbe până când amestecul capătă consistenţa unui sirop. Ca tratament, se beau câte patru linguri pe zi.

Articolul continuă după reclamă

5. Regenerează ţesuturile
De curând, cercetătorii americani au descoperit faptul că varza conţine un antibiotic natural, care asociat cu vitamina H are un efect cicatrizant asupra ţesuturilor. Şi în cazul eczemelor este indicat consumul de varză în stare crudă sau fiartă înăbuşit.

Citește și: Frunze de varză pentru uz extern

E OFICIAL! Burta nu se face de la BERE... Cum să ai o dantură perfectă! Descoperă ce alimentele care au efecte nocive asupra acesteia!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x