Vei scăpa instant de disconfort. Remediul recomandat de specialiști, care îți ia durerea de cap cu mâna

Pentru a scăpa de neplăcutele dureri de cap, într-un mod natural, fitoterapeuții recomandă un ceai excelent, care îți va lua durerea cu mâna.

Pentru a evita medicamentele, care, la un moment dat, dacă sunt folosite frecvent, nici nu își mai fac efectul, de preferat este, conform fitoterapeuților, să recurgem la remedii naturale pe bază de plante medicinale. Acestea nu prezintă contraindicații, nu dau dependență și își fac efectul oricând sunt consumate, scrie almanahonline.ro

Conform fitoterapeutului Rosemary Gladstar, autoarea mai multor cărți de specialitate, iată o combinație de plante medicinale, din care puteți prepara un ceai foarte eficient pentru calmarea durerilor de cap. Plantele le găsiți fie la farmacii, fie în magazinele cu plante naturiste, fie le puteți culege chiar voi în sezonul de recoltare al acestora și depozita în cămară, pentru a le avea la îndemână.

Rețeta de ceai pentru dureri de cap:

3 părți mușețel;

3 părți roiniță;

1 parte passiflora;

1 parte gura-lupului.

Amestecați plantele și adăugați o lingură din amestecul acestora la o cană de apă fiartă sau la un litru de apă adăugați 30 grame de amestec. Lăsați la infuzat aproximativ 30 minute. Nu fierbeți amestecul, întrucât fierberea le-ar distruge proprietățile curative. Cu cât veți lăsa mai mult la infuzat, cu atât ceaiul va deveni mai concentrat, scrie aceeași sursă.

foto: pixabay.com

Ultimele știri