VIDEO! Terapia prin ras, o solutie impotriva stresului

Serviciul, aglomeratia din oras si stresul de zi cu zi ne sterg de pe fete zambetul. Prin urmare, multitudinea de griji ne umbreste fericirea si mai mult, sanatatea. Am putea incerca sa apelam la terapia prin ras care in ultima perioada a inceput sa fie foarte eficienta.

De multe ori ni se intampla ca atunci cand auzim pe cineva razand, sa radem si noi. Rasul este mai contagios decat tusea sau stranutul.

Specialistii definesc rasul ca o reactie psihologica la stimuli din mediu insotita de o stare generala buna si de veselie.

Tocmai din aceasta cauza unii medici au incercat sa-si trateze pacientii, cu ajutorul rasetelor. Cercetarile in acest domeniu au relevat ca subiectii ce au participat la mai multe sedinte de terapie prin ras au un nivel mult mai scazut de hormoni de stres, cum ar fi cortizolul, catecolaminele sau dopamina.

S-a observat de asemenea ca pacienti care urmeaza aceasta terapie prezinta un nivel ridicat de monoxid de azot, care este un antioxidant foarte puternic.

Terapia prin ras face minuni in cazul persoanelor anxioase, depresive sau a celor care au probleme cu somnul. De asemenea unele studii au aratat ca rasul imbunatateste circulatia sangelui, intareste sistemul imunitar si scade nivelul zaharului din sange.

Atunci cand radem muschii fetei se intind, pulsul si tensiunea cresc, si respiram mai repede. Tocmai din aceasta cauza ardem calorii. Cam 50, in zece minute.

foto: wikipedia.org

Ultimele știri