Adevarat sau fals - uleiurile esentiale sunt toxice?
Multe persoane considera intr-un mod eronat ca uleiurile esentiale au un efect negativ asupra corpului. Privind la modul de realizare al acestora, sesizam faptul ca aceste uleiuri esentiale nu sunt altceva decat sucuri ale unor plante des intalnite si utilizate in gospodarie. Cu siguranta iti amintesti de invataturile bunicilor si de tratamente traditionale pe care ei le aplicau cu buna credinta si care i-au ajutat sa traiasca intr-un mod echilibrat pana la o varsta inaintata.
Astazi scaderea calitatii vietii se bazeaza pe alimentatia tot mai procesata, pe incidenta a tot mai multe vicii, pe consumerismului ridicat ce duce in mod evident la cresterea poluarii. Iar efectele poluarii globale se resimt in timp, cand odata cu cresterea marilor si oceanelor se produce disparitia a zeci de animale si plante atat de benefice si esentiale.
Asadar, desi exista un risc minim ca anumite organisme sa fie alergice la uleiuri esentiale, acestea reprezinta in ansamblu metoda cea mai invaziva de terapie interioara si exterioara.
Efectele interioare (sufletesti) ale terapiei cu uleiuri esentiale
La nivel interior, uleiurile esentiale cum sunt formulele puressentiel au menirea de a oferi un tonus echilibrat, de a armoniza perioadele dificile si de a ne usura mintea din punct de vedere psihic atunci cand trecem prin stari de depresie, oboseala cronica, stari de nervozitate si irascibilitate. Uleiurile esentiale sunt cea mai buna hrana pentru suflet, motiv pentru care e recomandat sa nu-ti lipseasca o serie de uleiuri esentiale pret mic din poseta, de acasa sau la birou.
Astfel, alege sa-ti dotezi casa cu un difuzor de aromaterapie prin intermediul caruia sa-ti improspatezi zilnic casa cu aromele tale preferate, care te vor ajuta sa fii mai deschisa la noi provocari, care te vor ajuta sa fii o persoana mai linistita si mai calma, crescandu-ti in acelasi timp gradul de productivitate.
Efectele exterioare (corporale) ale terapiei cu uleiuri esentiale
Despre efectele exterioare pe care ni le poate oferi terapia cu uleiuri esentiale terapeutice se poate vorbi mult. Ele sunt o sursa naturala excelenta de vitamine si substante nutritive pentru intreg corpul.
De regula, utilizarea acestora atat in procesele de infrumusetare, cat si pentru tratarea unor afectiuni, se realizeaza prin dilutie cu alte uleiuri mai slabe, ce actioneaza drept o baza ce reduc din taria acestora si care previn ca ele sa fie asimilate de corp drept un soc, fiind de regula extrem de concentrate. Astfel, uleiurile terapeutice puressentiel pot fi utilizate intern prin combinarea acestora cu ulei de masline, migdale etc.
Pentru ce poti utiliza uleiurile esentiale?
Sunt ideale pentru a trata simptomele de gripa si raceala specifice sezonului de iarna. Gargara cu un astfel de amestec de uleiuri esentiale are rol antinflamator, antibacterian si regenerant. Reduce rosul in gat, febra, tusea, scurgerile nazale, favorizand echilibrarea secretiei de mucus si o respiratie usoara.
Puteti adauga cateva picaturi de ulei esential de menta, lavanda si eucalipt pe un servetel pe care sa-l amplasati in apropierea patului. Totodata le puteti introduce si in cantitati mici in creme hidratante de corp sau geluri, pe care sa le utilizati pentru masaj inainte de culcare.
Alte uleiuri esentiale pot fi utilizate pentru a trata o serie de afectiuni de piele, dermatite, eczeme, pentru tratamentul ranilor sau in vederea tratarii unor afectiuni digestive, intestinale, etc.
Totodata le poti utiliza pentru a preveni piscaturile de insecte, pentru fortificarea, cresterea si regenerarea parului, pentru cresterea si intarirea unghiilor sau pentru imbunatatirea somnului.
Afla mai multe informatii despre utilizarea uleiurilor esentiale pe essentia.ro
Tu pentru ce beneficii apelezi la uleiurile esentiale terapeutice?
Cadouri inspirate pentru casă nouă – cum le alegi și ce greșeli să eviți... Cinci joburi online profitabile pentru studenți...