Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Balchik – orașul cu atmosferă regală

Litoralul bulgăresc al Mării Negre te surprinde cu câteva stațiuni de vacanță absolut fascinante, atât prin farmecul frumuseților naturale, cât și prin poveștile despre pirați. Stațiunea Balchik, situată în partea de nord-est a Bulgariei, este un astfel de exemplu care fascinează prin plaja albă și Castelul Reginei Maria.

Petrece un sejur de vis în Balchik, prin programele individuale în Bulgaria, de la Europa Travel, turoperatorul low-cost din România care îți oferă servicii și calități excepționale la cele mai bune prețuri. Totodată, turoperatorul îți oferă transport cu autocarul în Bulgaria la prețuri competitive de la numai 24 euro/persoană, dus-întors în zone precum Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Albena, Nessebar, Varna, Constantin și Elena, Balchik sau Obzor.

Atracțiile litoralului bulgăresc

Situat la o distanță de numai 40 km de Varna, cel mai mare oraș al Bulgariei de-a lungul coastei, Balchik se află într-o zonă de o frumusețe naturală deosebită, cu păduri dese și pajiști luxuriante care îți descoperă din când în când în drumul tău, mici piese din marea albastră. Străduțele înguste ale stațiunii sunt împânzite cu clădiri mici din marmură albă și numeroase buticuri și magazine cu suveniruri.

Portul maritim, care pare desprins dintr-o pictură, este un loc excelent în care să guști din preparatele pescărești și să admiri cosmopolitele ambarcațiuni, precum și panorama superbă asupra împrejurimilor, cu pescarii care stau pe debarcader și razele soarelui care mângâie apele azurii ale Mării Negre. De altfel, întregul oraș este înțesat cu o seamă de restaurante și taverne tradiționale, unde, deloc suprinzător, angajații ospitalieri vorbesc în limba română.

Simbolul orașului Balchik

Cea mai importantă atracție a orașului este fără îndoială Castelul Reginei Maria, fosta reședință de vară a reginei ridicată în anul 1924 de către arhitecții italieni Amerigo și Augustino, astfel că cei mai mulți cunoscători vor recunoaște stilul după cum radiază cu grandoarea și magnetismul italian.

De asemenea, în interiorul reședinței se găsește și Grădina Botanică, un alt punct de reper important al orașului, întinsă pe câțiva kilometri în josul coastei, precum și Crama Regală, în clădirea construită în apropierea cascadei, unde vei avea ocazia să deguști din aromatele soiuri de vinuri bulgărești.

Pentru a afla mai multe despre istoria Bulgariei, poți vizita Muzeul de Istorie, unde se găsesc numeroase descoperiri făcute în timpul săpăturilor din regiune, iar vizavi de acesta, Muzeul Etnografic, adăpostit într-o casă din perioda Renașterii, expune o gamă largă de bijuterii, haine tradiționale și obiecte destinate meșteșugurilor.

De Geanina Ichim

Sejur individual Balchik

Hotel White Rock Castle 4* - tarife de la 16 euro/persoana/noapte, cazare cu mic dejun, transport individual. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Recomandari