Live acum
Prime Time 20:30X Factor

Cetatea Rasnov va avea lift pentru transportul turistilor

Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National a aprobat proiectul inaintat de Primaria Rasnov pentru construirea unui lift cu cremaliera care sa lege Centrul istoric al orasului de Cetatea Rasnov. Valoarea proiectului este de 18,4 milioane de lei din care 50% fonduri europene si 50% cofinantare din bugetul primariei.

Lungimea traseului este de 165 de metri, cu o diferenta de nivel de 94 de metri. Unghiul de inclinare este de 34 de grade, iar liftul cu cremaliera va avea doua statii, una de plecare din spatele Casei de Cultura si a doua la Cetate. Liftul cu cremaliera va face 12 curse pe ora, cu cate 30 de persoane in cabina, estimandu-se ca va transporta 700 de persoane pe zi.

Cetatea Rasnov este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din judet dupa Biserica Neagra si Castelul Bran, anual peste 150.000 de persoane ajungand sa viziteze obiectivul.

In prezent la Cetatea Rasnov se poate ajunge cu masina pana aproape de intrarea in cetate, sau pe jos. In fiecare an in perioada estivala, primaria organizeaza in Cetatea Rasnov un festival cu tematica istorica, un festival de muzica pentru copii, un festival de film si concerte de muzica medievala.

Recomandari