Antena Căutare

Comorile din România. Munții Metaliferi, în topul CNN al celor mai frumoase locuri din Europa

Sunt mai puţin celebri decât lanţul montan din care fac parte, însă găzduiesc pereţi stâncoşi şi rezervaţii naturale unice. Vorbim de Munţii Metaliferi din Apuseni, care, după cum le spune şi numele, sunt foarte bogaţi în metale preţioase.

Sunt mai puţin celebri decât lanţul montan din care fac parte, însă găzduiesc pereţi stâncoşi şi rezervaţii naturale unice. Vorbim de Munţii Metaliferi din Apuseni, care, după cum le spune şi numele, sunt foarte bogaţi în metale preţioase.

Un colţ pitoresc al ţării, scos din anonimat tocmai de rocile vulcanice spectaculoase care atrag tot mai mulţi turişti pasionaţi de aventură.

Munţii Metaliferi nu sunt mai înalţi de 1.400 m, aşa că oferă vârfuri şi chei accesibile oricărui turist dornic de adrenalină. Traseul spectaculos porneşte din centrul comunei Bucium, din judeţul Alba. Primele care îţi fură ochii sunt Detunatele, o "orgă de piatră" formată din stânci de bazalt cristalizate de lavă.

Drumul este anevoios, din bolovan în bolovan, dar coloanele cenuşii, ce parcă sfidează gravitaţia, merită tot efortul.

Metaliferii, în topul CNN al celor mai frumoase locuri din Europa

Lanţul montan are şi potenţial economic, nu doar turistic. Aici se află cariera de la Roşia Poieni, o pâlnie uriaşă săpată în munte, ce se vede din satelit. Anual, de aici se extrag 5.000 de tone de cupru.La finalul turului plin de aventură, turiştii se pot odihni la una din cabanele construite la poalele Munţilor Metaliferi. O noapte de cazare porneşte de la 70 lei, însă niciun oaspete nu pleacă neomenit.

Metaliferii sunt doar o parte din comoara Munţilor Apuseni care i-au cucerit până şi pe americani. Într-un top al celor mai frumoase locuri din Europa, jurnaliştii CNN descriu lanţul muntos drept cel mai bine-păstrat secret din Europa de Est.

Rezervă vacanța în Delta Dunării pentru 2020! Plătești o zi și stai tot sejurul!... Excursia cu șenilata pâna la Castelul Corvinilor, experiență unică...

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Mesaje de Sfântul Nicolae 2022. Urări pentru cei care își serbează onomastica
Sfântul Nicolae este sărbătorit pe data de 6 decembrie. Conform statisticilor, peste 700.000...
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2022. Racii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2022 spune că nativii din zodia Racului au nevoie de odihnă....
Parteneri
Prăjitura Krem a la Krem. Rețetă de colecție
Catine.ro
Ultimele știri
x