Despre turismul negru sau cum te simti dupa o vizita la Auschwitz

Curiozitatea ne impinge uneori sa renuntam la o vacanta cu soare, unde viata isi arata fata ei roz, oferindu-ne locuri asociate cu moartea si suferinta. Chiar daca astfel de excursii lasa amprente greu de sters, ele sunt o atractie pentru turistii atrasi de bizar, sau de ceea ce altora le pare mult prea sumbru. Turismul negru este la moda, asa ca indrazniti!

O excursie la Polul Nord face parte din mai putin cunoscutul „turism negru”. Poate nu va vine sa credeti, insa un sejur in aceasta zona costa in jur de 14.000 de euro, iar cei care il prefera sunt oamenii bogați. Aceștia obișnuiesc sa cumpere in ultima vreme foarte des acest gen de excursii. Chiar daca scaldatul in apele oceanului este interzis, organizatorii au adus piscine la bordul navelor de calatori, pe care le umplu cu apa rece din ocean. Doritorii de senzatii tari se pot balaci aici in voie, evident daca pot sa suporte multele grade cu minus de la Polul Nord.

Castelul Bran si Contele Dracula pentru turistii interesati de turismul negru
Cand intrebi un american ce stie despre România, raspunsul vine prompt- Dracula si Nadia Comaneci. Turistii straini, amatori de senzații tari, sau impatimiti ai turismului negru, vin sa viziteze in România Castelul Bran, atrasi de legenda Contelui Dracula. Situat la 30 de kilometri de orașul Brașov, Castelul este inconjurat de Muntii Piatra Craiului din masivul Bucegi. in „castelul groazei” de la Bran ei se sperie de vampiri și de sunetele lugubre „provocate” de CD-uri si asculta legende autohtone care ar infiora orice pamantean.

Citeste despre Muzeul Relatiilor Distruse din Zagreb pe TV Travel!

Auschwitz, un obiectiv turistic atipic
Nu stiu cati dintre voi v-ati dori sa vizitati un astfel de loc, plin de istorie, de suferinta si unghere sumbre. Este un obiectiv turistic care face parte din seria calatorii cutremuratoare, pentru ca la Auschwitz vei gasi relatari ale foamei, abuzului și morții. Situat la 50 de kilometri de Cracovia, in Polonia, este numit de mulți „o fabrica a mortii” pentru ca ceea ce poti vedea acolo sunt crematoriile unde au fost arși sute de mii de evrei, camerele de dusuri care aveau ca scop gazarea prizonierilor și celulele minuscule in care erau inghesuiți sute de evrei. Muzeul este deschis gratuit publicului larg. Un loc cu o puternica incarcatura emotionala, cu incaperi din fostele baraci de detenție, unde au pierit sute de mii de vieți cu tot cu visele lor.

Vacanta in Hiroshima si in Kalimantan, o zona unde trăiesc urmasii canibalilor. Detalii pe TV Travel!

De Mădălina Răcorean

Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri