FOTO! Cinci locuri abandonate in fosta Uniune Sovietica

Uniunea Sovietica a incetat sa existe dar monumentele ei inca se pastreaza in mintea milioanelor de nostalgici. Iata cateva monumente ce aduc aminte de epoca socialista.

1. Orasul minier Promyshlenny

In timpul perioadei comuniste, aici locuiau peste 10 000 de oameni care venisera pentru a lucra in mina de carbuni. La inceputul anilor 90 aceasta a fost declarata neprofitabila si a fost inchisa. Somajul a crescut exponential si in scurt timp, datoriile s-au acumulat. Orasul a ramas fara electricitate si fara apa curenta, asa ca locuitorii au fost nevoiti sa se mute.

2. Orasele aproape construite

Nicio alta tara nu a cheltuit atatia bani si atata munca fizica pentru constructii lipsite de orizont. Blocuri intregi aproape terminate au fost abandonate. Acestea se gasesc pe intreg teritoriul Uniunii Sovietice ca un repros la adresa autoritatilor care au daramat dar nu au reusit sa cladeasca nimic in loc

3. Buncarele de pe Coasta Pacificului

Nu departe de Vladivostock se afla o linie de fortificatii ce ar fi trebuit sa protejeze URSS-ul de un atac japonez. Tunelurile de beton si buncarele se intind pe cateva mile de-a lungul coastei Pacificului. Acum sunt parasite si inutilizabile.

4. Baza Balaclava

In vremea comunismului, aici se afla o baza secrete pentru submarine. Nici macar rudele muncitorilor nu stiau unde acestia lucreaza. Astazi e doar un port abandonat langa Sevastopol.

5. Lagarele din Siberia

Gulagul a fost o realitate istorica ce nu poate fi negata, la fel cum nu pot fi negate nici baracile in care erau tinuti cei deportati. Acum putrezesc si doar animalele salbatice mai poposesc acolo. Sa speram ca nu va mai fi nevoie sa fie utilizate pe viitor.

Nu rata galeria foto preluata de pe englishrussia.com!

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri