FOTO! Top 5 locuri IDEALE in care sa locuiesti!

Daca v-ati plictisit de orasul in care locuiti, ganditi-va si posibilitatea de a va muta in alta tara. Iata mai jos cele mai bune locuri pentru o viata implinita.

The Guardian a facut un top al celor mai bune orase din lume in care este bine sa locuiesti.

1.Portland, Oregon.

Este orasul in care se afla cele mai multe microberarii din lume. In Portland exista cele mai bune piste pentru biciclisti din SUA, iar pietonii au si ei conditii excelente. Localnicii folosesc masinile foarte rar, in general pentru a merge in afara orasului.

2.St. Pauli, Hamburg.

In acest cartier din orasul german Hamburg exista numeroase galerii de arta, companii de teatru experimental si magazine deosebite. Este un oras mai scump decat capitala Berlin, dar ofera avantajul unei economii care functioneaza aproape perfect. De asemenea, oferta locurilor de munca este bogata.

3.Maui, Hawaii.

Este o destinatie ideala pentru cei care vor sa se relaxeze si sa faca sporturi acvatice. Locuitorii de aici sunt foarte prietenosi. Atmosfera este atat de relaxata, incat limita de viteza din Maui este de doar 24 de kilometri pe ora. In zona locuiesc numerosi artisti si scriitori, iar fructele exotice sunt ceva obisnuit aici.

4.Cihangir, Istanbul.

Acesta este un cartier neatins de vremurile moderne, in care atmosfera aminteste de perioada antichitatii. Exista librarii foarte bine dotate, iar barurile de pe acoperisuri ofera o privesliste deosebita asupra Stramtorii Bosfor. Recent, in Turcia a fost adoptata o lege prin care strainii pot cumpara mai usor proprietati aici.

5.Santa Cruz, Tenerife.

Cartierele de aici dateaza din secolul 19, iar cladirile sunt vopsite in culori pastelate. Dezvoltarea economica a regiunii se reflecta in galeriile de arta moderne care s-au deschis. In Santa Cruz exista o piata alimentara foarte bogata, baruri in care localnicii joaca domino, plaje, dar si munti.

Foto: The Guardian

Ultimele știri