Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00iUmor

Insula Lefkada – plaje albe și golfuri turcoaz

Lefkada – insula stancilor albe este un paradis exclusivist pentru pasionații de sporturi nautice care găsesc aici cele mai bune locuri unde pot practica windsurfing sau scuba diving, dar și plaje impresionante prin peisajele naturale, ideale pentru relaxare într-un cadru tipic grecesc.

Situată pe coasta de vest a Greciei la Marea Ionică, foarte aproape de partea continentală, facilitand astfel transportul cu autocarul, Lefkada este caracterizată de albastrul ultramarin și turcoaz al mării ce se confundă cu cerul și de plajele din mici pietricele albe, străjuite de pereți din stanci, de unde ai vederi uluitoare asupra coastei.

Dacă vrei să te aventurezi în apele golfurilor sălbatice, în locuri uitate de lume sau din contră să practici diverse sporturi pe plajele cele mai vestite, poziționate în topuri internaționale, Lefkada te surprinde prin gama largă de locuri unde să-ți petreci timpul, fie că vrei să te odihnești sau să te bucuri de adrenalină.

Porto Katsiki, locul care îți taie respirația

Porto Katsiki îți oferă un strop de magie exotică, datorită apelor cristaline turcoaz și a nisipului alb ce se întinde cat vezi cu ochii. Plaja se aflat aproape de satul Athani, la 35 km distanță de orașul Lefkas. La prima vedere, Porto Katsiki îți taie respirația datorită amplasamentului său, la umbra unui munte din calcar alb, de-a lungul unui golf al Mării Ionice, din care țașnesc pe alocuri mici stanci argintate asemănate cu dinții unor dragoni. Dacă alegi să vii aici pe uscat, trebuie să cobori circa 80 de trepte săpate în stancă, de sus ești răsplătit cu cele mai frumoase peisaje de coastă. Micile pietricele albe compun un cadru absolut diving care îi atrage pe mii de vizitatori aici, în fiecare vară.

300 de trepte care te conduc către paradis

Să înoți în apele de cleștar ale golfului ce scaldă plaja Egremni din partea de sud-vest a coastei Mării Ionice, poate fi un vis împlinit pentru cei care iubesc marea. Plaja cunoscută și sub numele de Egremnoi se află în top 10 cele mai impresionante fașii de nisip din lume, fiind renumită pentru vederile dramatice asupra mării, cu nisip gri și ape turcoaz, munți impresionanți și vegetație luxuriantă. Distrusă aproape în totalitate de un cutremur în 2015, Egremni a fost refăcută de stat, astfel că aici continuă să vină turiștii din toate colțurile lumii, chiar dacă trebuie să coboare mai multe de 300 de trepte săpate în munte. Poți alege să vizitezi plaja și pe mare, într-o croazieră de poveste.

Kathisma, plaja binecuvantată de peisaje divine

Pe fundalul munților stancoși acoperiți de pini și măslini, răsare Kathisma, una dintre cele mai lungi plaje din Grecia, din prundiș alb sărutat de cele mai spumoase valuri din regiune, numai bune pentru practicat surfing sau windsurfing. O găsești într-un colț de natură virgin, la 15 km de Agios Nikita, fiind una dintre preferatele publicului, care deși adună cel mai mare număr de turiști, reușește să-ți ofere un sentiment plăcut de liniște și sălbăticie.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur Lefkada

Katia Apartments – tarife de la 223 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro sau la telefon 021.270.00.99.

Recomandari