Live acumSerial: Alegerea
Prime Time 20:30Adela

Premiera in turismul autohton. Christian Tour a impus primul brand romanesc in Europa

Din acest an, romanii au acces la vacante mai ieftine cu ajutorul turistilor europeni. Christian Tour, cel mai mare turoperator de curse charter din Romania, a creat senior voyage. Asa s-a nascut primul brand romanesc de vacante, adresat persoanelor trecute de 55 de ani, care tinteste Europa.

Senior Voyage e o marca inregistrata la nivelul Batranului Continent si se bucura de succes in Cehia, Bulgaria sau Grecia. Pe primul loc in preferintele turistilor din aceste tari care au achizitionat vacante pentru seniori derulate de turoperatorul roman s-au situat destinatii precum Israel, Spania sau Italia.

Pasul facut de Christian Tour pare surprinzator pentru mediul romanesc de turism, confruntat in ultimii ani cu destule dificultati. Cristian Pandel, managerul agentiei, considera insa ca extinderea pe pietele externe ii consolideaza in primul rand pozitia pe Romania: „De cativa ani am devenit cea mai mare agentie din tara pe cursele charter. Ne-am dezvoltat urmand principiul: volumul mare de turisti atrage dupa sine un volum si mai mare. Cu cat operezi mai multe locuri, cu atat obtii reduceri mai mari de la hoteluri, companii aeriene, operatori locali etc. Anul trecut am atins un total de 100.000 de turisti si vanzari de aproape 30.000.000 de euro. Aceste volume ne-au permis sa avem preturi foarte bune pe toate destinatiile operate de noi si ne-am hotarat sa extindem agentia in Europa, prin intermediul Pegas Holidays. Astfel, in 2011 am deschis 4 sedii noi, in Bulgaria si Turcia."

De aici pana la crearea unui produs propriu, tentant la nivel european, n-a mai fost decat un pas. In sezonul 2010 - 2011, Christian Tour a fost singurul turoperator roman acreditat sa comercializeze vacantele pentru seniori dezvoltate de Uniunea Europeana si Guvernul Spaniei. In sezonul urmator a simtit nevoia sa creeze un brand mai puternic, extins la nivelul mai multor tari, unde sa aiba preturi mai bune, care sa ofere turistului posibilitatea unui program de fidelizare avantajos. Asa a creat senior voyage. Cei care pleaca in vacanta primesc mai mult decat un simplu serviciu turistic. In primul rand, au certitudinea unui pret foarte bun, ca sa nu spunem cel mai bun. In al doilea rand, li se ofera un card de fidelitate Christian Tour, in baza caruia se bucura de mai multe facilitati.

In functie de destinatie, primesc gratuit excursii optionale, mese, prioritate la imbarcare, discount-uri etc. Aceste facilitati sunt posibile pentru ca in proprietatea Christian Tour se afla 20 de mijloace de transport proprii pentru grupuri de turisti, iesite din leasing, care lucreaza tot timpul anului. In perioada ianuarie - aprilie, mașinile lucreaza local pe diverse destinatii precum Costa Brava, Costa Dorada, Costa del Sol etc, operand excursii optionale si transferuri la preturi foarte bune pentru grupurile de turisti romani. De la sfarsitul primaverii si pana la inceputul toamnei, cu ajutorul autocarelor se realizeaza circuite in toata Europa si sejururi pe mai multe destinatii de la Marea Mediterana, Marea Neagra sau Marea Adriatica. „Chiar daca ne concentram pe pietele internationale, a mai declarat Cristian Pandel, Romania ramane o piata cu un mare potential de crestere.

De aceea, oferim celor peste 1.200 de parteneri din intreaga tara intregul nostrum suport, in asa fel incat produsele Christian Tour sa ajunga la toti romanii in cele mai bune conditii. De asemenea, din acest an dezvoltam puternic departamentul care se ocupa de produsele turistice pentru Romania. Avem déjà contractate grupuri de romani si straini pentru care am organizat vacante pe plaiurile mioritice. Multi dintre acestia sunt interesati de noile noastre pachete de senior voyage autohtone."

Recomandari