Antena Căutare

Preparate ciudate din jurul mapamondului

Arta de a manca este de mii de ani o chestiune pe care multe popoare o iau in serios. Nu ne gandim nutritional, nu calculam calorii si nici nu facem combinatii ideale pentru a ne mentine, ci aducem in discutie doar arta gastronomica a mai multor popoare, cu tot cu ciudateniile ei. Iata un subiect care ar putea deschide apetitul multora... Sau dimpotriva.

Japonezii se infrupa cu Fugu, cel mai toxic peste din lume
Este interesant cum japonezii au pastrat de mii de ani obiceiurile culinare din care nu lipsesc mancarurile cu aroma naturala, simple, dar in acelasi timp surprinzatoare. Cel mai des intalnit in meniu este pestele si orezul. Daca ajungeti vreodata prin Japonia aveti grija unde mancati preparate din peste pentru ca un studiu arata ca aici mor aproximativ 300 de japonezi pe an pentru ca prepararea pestelui ar fi inadecvata. Japonezii obisnuiesc sa manance cel mai toxic peste din lume, Fugu, interzis pe piata pana la inceputul acestui an. Azi este „la liber”, iar tedrotoxina poate fi gustata de oricine. De oricine are curaraj... Pentru ca dupa o portie de Fugu te poti trezi cu buzele amortite. Restaurantele propun celor care vor sa incerce bizarerii culinare, „Fugu inofensiv”. Promisiunea e ca il gatesc cu mare grija, astfel incat sa nu fie letal.

In Filipine se mananca ou de rata sau de pui pe jumatate fecundat
In orice restaurant din Filipine se serveste o delicatesa mai putin obisnuita, pe care nu s-ar incumeta oricine sa o guste. Este vorba despre Balut, o gustare din ou de rata sau de pui pe jumatate fecundat, care se mananca de obicei numai fiert. Poate fi gasit chiar si in restaurantele fast-food din Vietnam, Cambodgia si Laos si este la fel de popular ca hot dog-ul din SUA. Atentie! Oul se gateste numai atunci cand embrionul are intre 17 si 21 de zile.

Obiceiuri ciudate la masa in toata lumea pe TV Travel!

In Sardinia, cea mai mare delicatesa este o branza cu larve de insecte
Daca iti indrepti pasii de gurmand spre Sardinia, vei avea ocazia sa gasesti printre nenumaratele preparate din fructe de mare, gogosi umplute cu sofran sau purcei de lapte infasurati in ierburi aromatice si o branza cu larve de insecte. Se numeste Cazu Marzu, care in traducere ar insemna branza putrezita si este recomandata celor care nu au suferinte sau probleme cu stomacul. Branza se prepara cu lapte care fermenteaza in larve de muste, iar cunoscatorii spun ca aceasta trebuie mancata cand viermii sunt inca in viata, pentru ca dupa ce mor devin mult prea toxici.

Mancarea din Tara Bascilor in Bucuresti, la restaurantul Nada Mas. Detalii pe TV Travel!

De Mădălina Răcorean

Articolul continuă după reclamă

Cele mai frumoase hoteluri-castel din Europa... Calatorie in timp: Celebrul tren Orient Express a ajuns din nou in Romania!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 15 noiembrie 2024. Andrei Urs și Vlad Condurache au câștigat suma de 15000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 15 noiembrie 2024. Andrei Urs și Vlad Condurache au câștigat suma de 15000 de lei Vineri, 15.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x