Terra Park: calatorie in jurul lumii, in inima Bucurestiului

Primul parc tematic din Romania isi va primi vizi­tatorii din luna septembrie, la Bucuresti. Terra Park este conceput ca o excursie in jurul lumii pe o suprafata de 30.000 de metri patrati, unde vor fi montate pentru inceput 30 de echipamente noi, produse de lideri mon­diali in domeniu.

Bucurestiul se va putea mandri, alaturi de marile capitale ale lumii, cu un parc tematic unde se vor putea distra copii intre 3 si 60 de ani. Terra Park a fost conceput in primul rand pentru familiile cu copii, avand atat atractii in aer liber, cat si intr-o zona acoperita. Cei care au avut ideea construirii acestui parc se asteapta la un numar foarte mare de vizitatori - 600.000 in primul an - , atat ro­­mani, cat si straini interesati de Bucuresti ca destinatie turistica.

Asta pentru ca echipamentele de ultima generatie care sunt instalate in aceste zile pe Bulevardul Ti­mi­soa­ra inseamna un Z Force Tower, plat­for­ma care se ridica la o inaltime de 53 de metri pentru a cobori cu viteze ametitoare, popularul Rollercoaster, cu un traseu de 310 de metri si o inal­time maxima de rulare de 11 metri sau Hydrolift-ul, toboganul de apa cu barci, care permite co­bo­ra­rea de la o inaltime de 15 metri. Nu lipsesc nici echipamentele clasice, indragite de toti copiii, din parcurile de distractii europene: roti panoramice, bumper-cars, trenulete si carusele pentru toate varstele.

Investitorii au adus si un mana­ger care s-a ocupat de parcuri de dis­tractii din mai multe tari ale lumii in ultimii 30 de ani. Este vorba des­pre Eric Eberhart, General Manager Terra Park, specialist recunoscut la ni­v­el international in domeniul ma­na­ge­mentului parcurilor tematice, cu un portofoliu bogat in privinta proiectarii, designul si consultantei oferite diverselor proiecte in care s-a implicat.

Numele sau este legat de Walt Disney Parks and Resorts, compania de parcuri de distractie cu cel mai mare numar de vizitatori la nivel mondial. „Nu ne vom opri aici. Avem in plan si o a doua etapa a dezvoltarii parcului, pentru a oferi vizitatorilor nostri noi facilitati si noi surprize placute: cel mai mare rollercoaster din tara, un hotel pentru cei care vin din afara orasului, o sala de concerte si alte spatii inovative de petrecere a timpului liber", ex­plica Eric Eberhart, cel care a ales conceptul tematic de calatorie in jurul lumii pentru parcul din Bucuresti.

Copiii vor avea aici ocazia sa descopere, la fiecare atractie, specificul cate unei tari, fie datorita gazdelor care vor purta costumele traditionale ale zonelor pe care le vor reprezenta, fie pentru ca vor putea citi cateva randuri despre respectivele tari. In Europa, Industria de divertisment & leisure numara aproximativ 308 parcuri de distractii care gazduiesc, in medie, 145 milioane de vizitatori pe an. Numai in anul de criza 2010, incasarile totale ale acestor parcuri au fost de peste patru miliarde de euro, iar pentru Romania, asemenea atractii inseamna mai mult decat un frumos loc de joaca pentru toate varstele, fiind un obiectiv turistic atractiv si la moda.

„In 2011, operatorii de parcuri de distractii din Europa vor investi peste de 400 de milioane de euro in dezvoltarea acestei industrii. Cele mai importante parcuri tematice si de distractie sunt in Franta, care detine 33% dintre veniturile directe produse de aceasta industrie in Europa. Germania si Regatul Unit sunt considerate, de asemenea, jucatori importanti pe piata de divertisment, cu o cota de 17%, respectiv de 14% dintre veniturile totale directe ge­nerate la nivel european", a mai spus managerul Eric Eberhart.

Cel mai popular parc tematic din Europa este Disneyland Park - Paris, cu peste 10 milioane de vizitatori anual. Industria parcurilor de distractie este foarte dezvoltata si in tari precum Spania, Danemarca, Tarile de Jos, Italia si Suedia. Aceste opt tari cumuleaza aproximativ 93% dintre veniturile totale directe si 88% din totalul vizitatorilor, conform datelor International Association of Amusement Parks and Attractions.

Pe suprafata de 30.000 de metri patrati a parcului din Capitala vor fi montate pentru inceput 30 de echipamente noi, produse de lideri mondiali in domeniu, iar vizitatorii vor avea la dispozitie aproximativ 500 de locuri de parcare.

Un nou Orasel al Copiilor

Capitala ar putea deveni o destinatie turistica foarte atractiva pentru amatorii de parcuri de distractie daca si Oraselul Copiilor, din Sectorul 4, va fi modernizat. Autoritatile spun ca targetul de finalizare a Oraselului Copiilor va fi in perioada 1-15 mai 2012. O inaugurare partiala va avea loc pe 1 decembrie 2011, intr-o zona unde se va amenaja „Tara lui Mos Cra­ciun".

Dupa fi­na­li­za­rea lucrarilor, no­ul Orasel al Copiilor va fi una dintre atrac­tiile Capitalei pentru tu­ristii care cauta astfel de distractii. Au­to­ri­ta­tile mai spun ca exis­ta ideea de a devia cursul autobuzului decapotabil care face turul turistic al ora­sului, astfel incat sa aiba o statie si la Ora­sel.

Suprafata ocupata de Oraselul Copii­lor va fi de 184.000 de metri patrati, iar acesta impreuna cu parcul Lu­mea Copiilor vor avea o capacitate in­su­ma­ta de circa 60.000 de persoane. In noul Orasel vor exista un canal navigabil, plaja Tom si Jerry, o biblioteca suspendata, fan­tani dintre cele mai spectaculoase si va fi mentinut traseul minitrenului pentru copii.

Parteneri
Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry. Ce sarcini va avea de acum Ducesa de Cambridge
De când Meghan Markle și Prințul Harry s-au retras din viața Familiei Regale Britanice, anumite sarcini au rămas nerezolvate. În acest context, Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry și va duce mai departe munca acestuia. De când Ducii de Sussex s-au retras, zvonurile privind rolurile lor în treburile organizatorice au fost intens discutate.
Catine.ro
Ultimele știri