- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Fara sa se rusineze de excesul de calorii, gastronomia malteza este incontestabil somptuoasa. Aluaturile consistente, delicioase, mancarurile copioaseprecum pizza, pastele si produsele de patiserie domina bucataria insulei.
Asezata strategic in Marea Mediterana, escala in calea corabiilor care traversau marile lumii, aflata in apropierea Tunisiei si a Siciliei, este firesc sa gasim influenta Africii de Nord, a Italiei dar si a altor popoare in delicioasele mancaruri din Malta. Adauga aromele si condimentele arabe si vei obtine un produs final care te face sa-ti lase gura apa.
Iata cateva feluri de mancare pe care, daca ajungi in Malkta, trebuie sa le testezi:
Pizza malteza este o mandrie pentru maltezi. Copt de obicei in cuptor de piatra, blatul este crocant si extraordinar de bun. Deasupra se presara carne sau legume mediteraneene proaspete, un sos si, gata!
Mqaret – dulce si gustos, acest desert din aluat de patiserie este absolute divin. Nu te gandi cate calorii are! Umplut cu curmale, servit cald, este adeseori decorat cu inghetata, o combinative pentru care merita sa renunti la orice dieta ai tine.
Fenek – este deseori considerat mancarea nationala. Aceasta tocana de iepure a devenit sinonima cu identitatea cultural malteza. Fenekul bine gatit trebuie sa aiba carnea suculenta. Numita si “fenkata”, tocana de iepure este nu doar o mancare festiva, ci si un pretext de a-ti invita rudele si prietenii la masa.
Revelion Malta
De la 359 euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 5 nopţi cazare în hotel de 4*, mic dejun, asistenţă turistică. Malta Travel, Tel. 021/318.59.93, www.malta.ro
De Catalina Alberti
Reteta magica a Maltei... Vacanţe mai ieftine! Agenţiile de turism au redus preţurile pachetelor turistice de Black Friday...