Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

Top 3 motive pentru care să mergi de Revelion în Delta Dunării

Orice vacanță este un prilej de bucurie, mai ales dacă este în locații deosebite și este procurată și la prețuri avantajoase.

Trei motive pentru care să mergi de Revelion în Delta Dunării

De aceea, dacă vrei o alternativă la ofertele de Anul Nou din obișnuitele locații din țară, petrece Revelionul în Deltă, în mijlocul naturii, unde uiți de bilanțurile de la muncă și de stresul zilnic, iar timpul se scurge lent asemenea apelor liniștite ale Dunării.

Prin urmare, dacă nu ai deja planificată locația și cauți în continuare o destinație pentru Revelion, departe de aglomerația urbană, de petrecerile vecinilor, sau de zgomotele puternice produse de artificii și petarde, poți alege Delta Dunării. De ce anume? Vei afla în continuarea acestui articol.

Locație specială pentru întâmpinarea Noului An

Dacă Revelionul are o semnificație mai importantă pentru tine, atunci e nevoie ca întâmpinarea Noului An să o faci într-un loc special, precum este Delta Dunării. Din anul 1991 a fost inclusă în patrimoniul UNESCO și a fost declarată Rezervație a biosferei.

Deși va fi iarnă, în Delta Dunării vremea este mai blândă, de aceea rămân numeroase specii de păsări pradatoare, iar apele Dunării nu îngheață atât de repede, abia de la jumătatea lunii ianuarie și aceasta doar odată la 7 ani. Datorită acestui fapt, poți și la finalul lunii decembrie să te plimbi cu barca printre copacii îmbrăcați în chiciură. În Deltă, orice plimbare cu barca este un bun prilej de explorare a spațiului feeric al Dunării, care și în timpul iernii are peisaje deosebite.

Turism cultural și culinar între oameni primitori de oaspeți

Datorită dezvoltării mai lente a turismului în Delta Dunării de-a lungul anilor – pentru protejarea cât mai bună a rezervației de floră și faună, încă mai poți afla sate locuite de lipoveni, care păstrează tradițiile și obiceiurile lor vechi. De Anul Nou, copiii merg prin sate cu Sorcova și Plugușorul, iar oamenii merg la biserică în costumele lor populare.

În Deltă, mâncarea este gătită în continuare după reţete vechi, iar întâlnirea cu oricare dintre ei este un prilej de a le cunoaște cultura și a învăța din tainele lor despre pescuit sau despre cele mai gustoase metode de a prepara peștele.

Ajungi repede și cheltui mai puțini bani

Pentru o minivacanță, precum este cea de Revelion, timpul este unul esențial. De aceea, spre deosebire de locațiile de pe Valea Prahovei sau alte zone care au devenit mult prea aglomerate și ajungi să stai în coloană de mașini, drumul spre și dinspre Delta Dunării este mult mai liber.

Totodată, și pachetele turistice sunt mai ofertante datorită prețului avantajos, de exemplu, 325 euro de persoană pentru 3 nopți de cazare, cu pensiune completă (toate mesele incluse și cina festivă din data de 31 decembrie), plus transferul cu barca asigurat. Este oferta Green Village Resort 4* aflat în Sfântu Gheorghe, la întâlnirea între Dunăre și Marea Neagră.

Pe lângă facilitățile pe care le poți găsi la cazare și mesele festive, sunt incluse în preț plimbări prin Deltă ori la malul mării sau chiar servicii de wellness și spa.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro