Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Toscana Medievala si un sejur de vis in Livorno si Florenta

Orasele Toscanei au o maretie aparte, iar cei mai multi turisti sunt atrasi de aerul medieval al acestor asezari unde primeaza arta renascentista, vinul de Chianti si tot ce au lasat mostenire Italiei oameni mari ca Michelangelo, Leonardo da Vinci sau Niccolo Machiavelli.

Orasul Livorno, oras cosmopolit cu o traditie care il pozitioneaza in centrul lumii toscane
Este al treilea port ca marime de pe coasta de vest a Italiei. Turismul naval a luat ampoloare de mai bine de trei decenii, la fel si industria navala, care se intinde de-a lungul promotoriului Piombino. Oras cosmopolit, atrage turistii iubitori de traditie, pentru ca centrul istoric al urbei este intesat de piete vechi, monumente si biserici. Coasta dintre Livorno si Piombino este o succesiune de resorturi celebre si plaje foarte frumos amenajate, populate anual de zeci de mii de turisti. Nu trebuie sa ratati Cetatea Veche, o constructie in forma de pentagon din secolul al-XVI-lea, dar si bisericuta San Francesco, care dateaza tot din epoca medievala.
Destinatii ideale pentru lunile septembrie si octombrie pe TV Travel!

Florenta, leaganul Renasterii, dar si a artei culinare italienesti
Cine doreste sa admire foarte multe obiective turistice intr-un singur oras trebuie sa se opreasca in Florenta. Este considerat unul dintre cele mai frumoase orase ale lumii, iar principalele atractii sunt Domul din Florenta, un monument impozant, de unde poate fi admirata privelistea orasului. La fel de interesante sunt Ponte Vechhio, un pod vechi, care dateaza din anul 1345, de unde vei fi uluit de cele mai frumoase apusuri de soare de pe Ponte Santa Trinita, Galeria Uffizi, cel mai important muzeu din Florenta, Palazzo Pitti, Piazza della Republica, sau Basilica Santa Croce.
Centrul istoric al Florentei este plin de cafenele si baruri locuri excelente pentru a cumpara un pranz rapid, o bautura sau o cafea de calitate. Mesele calde, numite „tavola” le puteti lua in functie de buget, la un restaurant scump sau la o „trattoria familiala”, unde preturile sunt un pic mai mici. Cele mai multe „trattorie” ofera vizitatorilor un meniu la pret fix ( meniu turistico), alcatuit din trei feluri de mancare, mult mai rentabil, mai ales pentru cei care doresc portii foarte mici. Cele mai bune sunt supele traditionale din rosii ( pomodoro), papardelle alla lepre, niste taitei de casa preparati cu carne de iepure, bistecca alla fiorentina, un biftec urias preparat pe carbuni, servit cu lamaie sau stropit cu ulei de masline.
Cele mai bune restaurante din Florenta pe TV Travel!

De Mădălina Răcorean

Recomandari