După ce am început luna mai cu o mini-vacanță, nici sfârșitul lunii nu se lasă mai prejos. Rusaliile sunt de această dată motivul pentru zilele libere pe care le vom avea. Zile pe care le vom petrece „departe de casă”. Pentru toți cei ce vor pleca de acasă avem cele mai spectaculoase drumuri din România.
Numărul 5 - Cheile Bicazului
Drumul Național 12C este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri ce leagă Moldova de Transilvania. Transcarpaticul DN 12C trece prin inima Munților Hășmaș și leagă zona Lacului Roșu de Cheile Bicazului. Aici șoseaua este îngustă, din cauza strâmtorii cheilor și a râului Bicaz care șepuiește de-a lungul lor.
Numărul 4 - Transbucegi
Drumul Județean 713, numit și „Drumul Babelor” sau Transbucegi, este drumul ce face legătura între DN 71 Târgoviște - Sinaia și Platoul Bucegi.Peisajul este superb, iar drumul minunat. O astfel de călătorie cu mașina trebuie însă completată cu o drumeție pe jos spre nenumaratele obiective din zonă: Babele, Vârful Omu, Crucea de pe Caraiman sau Hotel Peștera.
Numărul 3 - Transrarăul
Drumul Județean 175B sau Transrarăul este drumul ce face legătură între Valea Bistriței și Valea Moldovei. Drumul pornește din localitatea Pojorâta și urcă Munții Rarău până în apropiere de Pietrele Doamnei, apoi coboară către Valea Bistriței până în localitatea Chiril.Pentru turiști, noua șosea ușurează accesul către cabana Rarău, Pietrele Doamnei și Mănăstirea Rarău.
Numărul 2 - Transalpina
Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România cât și din întregul lanț al Munților Carpați, atât din țară cât și din afara ei, atingând altitudinea maximă (2145 m) în Pasul Urdele. Transalpina traversează Munții Parâng de la N la S fiind paralelă cu Valea Oltului și Valea Jiului, între care se află,și leagă Localitatea Săliște din Jud. Sibiu de Localitatea Novaci din Jud. Gorj.(sursa www.tranalpina.biz)
Numărul 1 - Transfăgărășan
Transfăgărășanul (oficial numerotat DN7C) este o cale rutieră de circulație din România, care începe în comuna Bascov, județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov traversând pe axa sud-nord Munții Făgăraș. Porțiunea de la barajul Vidraru până la Cârțișoara traversează un teren montan la altitudini mari și a fost construită în perioada 1970–1974, pe o lungime de aproximativ 91 km.
În 2009 Transfăgărășanul a fost numit de către prezentatorii Top Gear drept „cel mai frumos drum pe care am condus vreodată”.
6 orașe fascinante din India, țara contrastelor...