În fiecare săptămână, dr. Mihai Pautov, alături de invitații săi, printre care Carmen Brumă alături și medici din diverse specializări, vor discuta o serie de subiecte legate de sănătate şi vor răspunde întrebărilor venite de la telespectatori.
Mai exact, alături de gazda emisiunii, dr. Mihail Pautov (medic specialist în chirurgie generală), dr. Elena Popa (medic specialist Dermato-Venerologie şi Estetică Medicală), Carmen Brumă (autor programe de slăbit), începând din acest sezon, telespectatorii o vor putea urmări pe Urania Cremene, unul dintre cei mai apreciaţi experţi în parenting din România.
În acest sezon, emisiunea va veni cu mai multe sfaturi practice pentru telespectatori şi mai multe subiecte legate de nutriţie şi modalităţi de a slăbi sănătos.
Medicool, sezon 3 episod 2. Un somn sănătos este acela care ne permite să ne trezim fără alarmă
Gazda emisiunii, Dr Pautov, vorbește despre importanța calității somnului și, mai ales, vine cu sfaturi practice despre cum să avem un somn de calitate.
Citește și:Medicool sezonul 3, 27 iunie 2022. Diferența între tipurile de grăsime de pe abdomen
El sfătuiește ca alarma să nu fie pusă la ora la care vrem să ne trezim, ci, mai degrabă, a ora la care ar trebui să mergem la somn. În plus, el explică ciclurile somnului și de ce este indicat să adormim la maximum ora 23.00.
De altfel, dr Pautov mai explică și cum ne ajută somnul de prânz, dacă ne este mai mult benefic sau dăunător. Concluzia este că benefic este să dormim fie maximum jumatate de oră, fie 2 ore pentru a nu ne trezi irascibili.
De altfel, medicul neurolog, Ioana Dunga, precizează că insomnia este una dintre cauzele principale ale depresiilor, anxietăților și a mai multor probleme de natură psihiatrică și neurologică.
Totodată, lipsa somnului se vede pe corp, pielea și ochii fiind primele care trădează oboseala sau lipsa somnului, spune dr Elena Popa.
Un alt aspect de luat în seamă este acela legat de somnul celor mici iar cel mai mare dușman, în zilele noastre, este lumin aalbastră, care provine de la diverse gadget-uri.
Astfel, expertul în parenting, Urania Cremene, recomandă ca unui coplil să i se dea acces la telefon după vâsta de doi ani.
Astfel, de reținut este faptul că, în primii doi ani de viață creirul copilului este în continuu proces de dezvoltare și de mare ajutor este ca bebelușul să vadă, să simtă și nu să-și fixeze privirea într-un singur ecran. În plus, există un risc ridicat de miopie la copii.
Citește și:Medicool sezonul 3, 27 iunie 2022. Ce trebuie să conțină pachețelul pentru școală al copiilor